9 Sätt att förebygga cancer, enligt experter

du kanske tror att det finns inget du kan göra för att förhindra cancer. lla har en berättelse om någon nära dem som trots att ha ett hälsosamt liv, utvecklade fortfarande denna sjukdom.

 har listat Det är viktigt att hålla dessa tips i åtanke.

 berättar till exempel att även magcancer var den vanligaste typen av cancer för några decennier sedan, är det lungcancer är mest dödliga typ av idag, både män och kvinnor.

Det finns ingen tvekan om att den ökade risken är ett direkt resultat av 

Det är därför det aldrig gör ont för att hålla några enkla tips när det gäller vardagen. Ibland kan mycket små förändringar ge dig bra resultat.

1. Förhindra cancer, undvik tobak

Om du vill minska risken för cancer, det första du bör göra för att undvika tobaksvaror. Vi pratar inte bara om regelbundet intag av nikotin, men också om att undvika passiv rökning.

 • Som vi tidigare nämnde i denna artikel är lungcancer en av de vanligaste typerna av cancer idag, och det är också det slag som kräver mest liv.
 • Det går inte att byta till elektroniska cigaretter eller de med "lite tjära" - den bästa lösningen är bara där inandning av rök och andra giftiga ämnen helt undviks.

Se även: 

2. ibehålla en hälsosam kroppsvikt

Som indikerade ökar fetma risken för livmodercancer, pankreascancer, koloncancer, och sköldkörtelcancer.

 • Överskott av kroppsfett främjar ökad östrogenproduktion hos kvinnor, till exempel. Detta kan leda till flera typer av mutationer, där normala celler kan bli cancerceller.
 • ådfråga alltid en läkare eller nutritionist som kan hjälpa dig att komma på rätt väg till en hälsosam vikt. Det är värt det!

3. Undvik en sedentär livsstil

För att undvika en stillasittande livsstil, räcker det inte att bara gå ut att gå en gång i veckan. Din kropp behöver daglig träning och motion för att förbättra cirkulationen, syreförmågan och för att hjälpa din kropp att fungera på optimal nivå.

Du behöver inte utrota dig själv. I de flesta fall kan allt som är så enkelt som att gå fort i en halvtimme varje dag vara precis vad du behöver.

Kom ihåg att alltid gå ut i en park eller ett grönt område där luften är ren!

4. Säg "ja" till en hälsosam kost

Människor måste förstå bättre att äta hälsosamt är synonymt med god hälsa och livslängd.

 • Ät färska livsmedel som är organiska om möjligt.
 • Kom ihåg att dricka sex till åtta glas vatten om dagen.
 • Öka ditt intag av fiber och vitamin C.

Se också: 

5. Undvik alkohol eller dricka det i måttliga mängder.

Som allt annat i livet är måttlighet och balans det viktigaste. llt du får för mycket av får konsekvenser, och det här är också fallet med alkohol.

 • För att göra allt du kan för att förhindra cancer, undviker du helt alkohol eller dricker ett glas rött vin om dagen, vilket hjälper till att skydda ditt hjärta.

6. Skydda dig mot UV-strålar

ågot som är mycket viktigt för att förebygga cancer är att skydda dig mot strålning mot UV-strålning.

 • Solljus är nödvändigt för kroppen, och det hjälper dig att få och syntetisera D-vitamin, men du måste undvika att utsättas för middagstid, och du måste också vara säker på att du kontrollerar exponeringstiden.

7. Undvik att arbeta med föroreningar och giftiga ämnen

Det är inte alltid möjligt att kontrollera miljön runt dig, särskilt på jobbet. Det är dock viktigt att vara vakten och att vidta vissa försiktighetsåtgärder.

Om du arbetar på en fabrik där du hanterar kemikalier, var noga med att använda adekvata skyddsåtgärder och få regelbundna hälsokontroller. Detta är viktigt och det kan hjälpa till att förebygga cancer och andra farliga sjukdomar!

8. Farorna med radon

Även om du kanske inte inser det, är radon en osynlig fiende som finns i de flesta av våra städer, ängar och skogar, och det kan leda till en långsam död.

adon är ett radioaktivt element som utstrålar naturligt från jordskorpan.

Du kan alltid besöka webbplatsen där du lär dig att upptäcka och förhindra exponering för detta läkemedel.

9. Vikten av vacciner

ågot så enkelt som att vaccinera dina barn mot hepatit och unga flickor för HPV kan bidra till att förebygga olika typer av cancer.

Det är också viktigt att tänka på dessa enkla fakta:

 • Kvinnor bör få regelbundna gynekologiska undersökningar och undersökningar för 
 • åde män och kvinnor bör få tidiga filmvisningar för lungcancer och tjocktarmscancer.

Det är viktigt att du väljer en medicinsk institution som också främjar denna typ av förebyggande screening.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar