En gelliknande stopp blödning på bara 10 sekunder

Joe Landolina, en ung entreprenör 17 år, hade precis börjat vid ew York University, när han upptäckte något som skulle kunna rädda tusentals liv världen över. Land Oline, som uppgav att han var mycket intresserad av tissue engineering (även känd som "regenerativ medicin") gjorde en gel som kunde omedelbart stoppa både interna och externa blödningar på bara 10 sekunder utan att trycka.

, startade som ett projekt i början av Joes första termin vid universitetet. Idén vann en tävling som innehas av ew York University, och priset var så mycket pengar som Landolina och Isaac Miller (hans följeslagare) skulle kunna starta sin verksamhet, Suneris Inc.

, med en master i vävnadsteknik och ett företag som sysselsätter 10 anställda. llt är klart för att genomföra projektet som kan vara nyckeln till att rädda liv i vården och på livvakter världen över.

Geleen har redan testats av veterinärer och idag är det ca. 1600 fler veterinärer väntar på att testa gelén för att kunna kritiskt analysera.

Vad består VetiGel av?

Den gel som hittades av Joe Landolina är gjord av något som har ett vegetabiliskt ursprung som kallas extracellulär matris (CM). Det finns ett nätverk av proteiner och sockerarter som finns kring celler och som kan variera från en kropp till en annan. Geleen består av små bitar, nästan som små Legokluster, och när de appliceras på ett sår kan det bygga om den befintliga extracellulära matrisen. 

VetiGel  Med andra ord kommer det omedelbart att anpassa sig till de egenskaper som den delen av kroppen har. Dessutom anges följande (enligt Landolina): 

 som visar hur effektiv denna gel slutar blöda inom några sekunder. n gång testad kommer produkten att tas i bruk av US rmy, som kommer att ge slutgiltigt godkännande innan det lanseras på marknaden för kirurgisk användning.

Landolina säger att han är optimistisk och tror att VetiGel kommer att godkännas för marknaden vid slutet av nästa år. Den här produkten kommer att vara ett livreddande verktyg för livvakter och operationshallar över hela världen.

Under ett kärlkirurgiskt ingrepp kan VetiGel stoppa  med grad 4.Med denna kraftfulla gel kan kirurger sluta blöda på mindre än en minut och det blir nyckeln till en lyckad operation.

ftersom VetiGel har den viktiga egenskapen att stoppa blödning på några sekunder, har denna teknik har även andra viktiga egenskaper när det gäller att behandla brännskador, sår och andra . Studier pågår på sina egenskaper, och Suneris fortsätter med olika studier relaterade till hälsoegenskaper.

Även om produkten ännu inte har godkänts för försäljning är resultaten hittills mycket lovande och speciellt produktens förmåga att sluta blöda. Vetigel kommer att profileras i många hälsokampanjer, och det hoppas också att produkten kommer att vara användbar för veterinärer. Skaparna av produkten har ännu inte kommenterat priset eller villkor, men vad det är en viktig medicinsk upptäckt som skulle kunna vara nyckeln till att rädda många liv i framtiden.

Sluta blöda med Cayenne Pepper

Förutom den gel som vi nämnde ovan finns det också naturliga alternativ som kan användas hemma för att sluta blöda. n av dem, och kanske den mest effektiva, är rödpeppar eller cayennepeppar. Denna krydda har många hälsofunktioner och har använts av amerikaner som medicin sedan morgondagen.

nvändningen av cayennepeppar är mycket enkel, eftersom du bara behöver spruta lite direkt på det blödande såret. Vänta i 15-20 sekunder innan blödningen slutar. Det är viktigt att komma ihåg att peppar endast ska användas vid små skador eller sår.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar