Tillsatser korv är cancerframkallande

Olika tillsatser som används i en av världens mest populära livsmedel, korv, kan orsaka cancer. Detta har uppenbarats i olika studier de senaste åren. Intag av korv, och särskilt de med tillsatt nitrit, kan vara mycket hälsofarligt, särskilt för ungdomar.

Fakta korv ätande och sjukdoms

n av de studier som hänför sig intag av korvar och liknande livsmedel till leukemipatienter. Forskarna analyserade barns kost från födsel till 10 års ålder. De som åt mer än 12 korv per månad hade 9 gånger den höga sannolikheten att ha leukemi. 

Å andra sidan, en studie i Denver, Colorado (US, ed. Obs .) tt barn vars mödrar hade ätit korv minst en gång i veckan under graviditeten hade , nästan på samma nivå som de som ofta äter korv.

Varför orsakar korv cancer?

tt av de största problemen med denna mat, som är mycket eftertraktade av barn, är att den innehåller nitrit som konserveringsmedel. itrit används för att bekämpa botulism i köttet. är korvarna kokas, blandas nitrit med andra naturliga element i kött och bildar nitrosaminer, en kemisk förening som är starkt cancerframkallande.

Det är också tänkt att nitrit kan framställning av samma föreningar i magen, och föreningen kopplad till urinblåsan, hjärnan, mage, njure, spiserørs- och muncancer. lla bearbetade köttstyper innehåller nitrit, inte bara korv. Detta gäller även hamburgare och bacon.

Samtidigt har inte alla korv på marknaden nitrit i dem. Du kan se vilka korv har och inte har det baserat på korvens färg. Om korven har en rosa färg (vad vi tycker är färgen färskt kött ska ha), beror det på att många konserveringsmedel har använts.

Korv utan nitrit har en ljusbrun färg på huden. Men låt dig inte luras, eftersom vissa livsmedelsproducenter vet hur man kombinerar ingredienser för att göra det för att se ut som korv de säljer inte innehåller nitrit.

Det första steget är att äta hemlagad korv istället för massproducerad korv. Med "hemlagad" menar vi korv som du kan hitta på gårdar med uttag, köttmarknader eller på slaktare. Med massproducerade korv menar vi korv som finns i butiken och säljs förseglade.

Det är sant att vissa grönsaker också har nitrit (de flesta gröna grönsaker, som sallad, selleri och spenat). Å andra sidan kan intaget av dessa grönsaker minska risken för cancer. Detta beror möjligen på att de inte bildar nitrosaminer även när de kokas.itrit från grönsaker är fördelaktiga eftersom det innehåller vitaminer C och D, som faktiskt hämmar produktionen av nitrosaminer. Därför är de inte farliga för hälsan.

Hur gör man korv?

Om du fortfarande inte övertygad om korv och nitrit, är det kanske en bra idé att du får veta hur korvar görs. fteråt kommer det att vara upp till dig om du fortfarande vill äta dem eller inte.

Korv är några av de mest ätta i världen och en av världens äldsta rätter. Korv är fulla av hemligheter som är värda att veta om. Och självklart menar vi naturligtvis hemligheterna hos de massproducerade korvarna som köpts i butikerna. Varför är de så "riskabla"?

. Korv från alla länder, där så kallade salchicha, korv, Panchos, Frankfurter och Wiener har undersökts. Varje korv har sin egen distinkt arom, konsekvent, smak och sist men inte minst: dess egna ingredienser. Det finns cirka 35 olika typer av korv, men vi siktar på det klassiska w ienerpølsa

ingredienser och tekniker de flesta märken har gemensamt är:

Mekaniska urbenat kött (MUK)

köttet i korvarna är av fjäderfä och kommer från olika fågelarter, inklusive kyckling och kalkon. Fåglarna är nakna nakna och placeras i en maskin som skiljer benet från köttet. Detsamma kan också göras med kor och grisar, men det är svårare. I en mikroskopisk analys av det kött som används i korvar, kan man observera en mängd olika vävnader och brutna ben, såväl som nerver, brosk, blodkärl, hud, etc.

Flavouring och vatten

De andra huvudämnen är vatten. Livsmedelsbestämmelserna har föreskrivit att minst 10% av varje korv måste vara vatten. I vissa märken innehåller emellertid upp till 50% av varje enhet vatten. Vi kanske tror att detta kan vara bra för hälsan. Problem är dock inte vatten, men vad vattnet blandas med.  Tillsatser är kemiska agenser, essenser och smaker som gör korven mer kryddig och ger mer smak.Dessa två ingredienser finns i stora mängder i alla typer av snabbmat. I detta fall används majs sirap för att lägga till konsistens och en sötnos som liknar den som finns i hemlagad och traditionell korv. Å andra sidan är salt nödvändigt i produktionsprocessen, men används ofta i stora mängder. Till exempel innehåller en korv nästan 500 milligram salt - 20% av det rekommenderade dagliga intaget av salt.

atriumfosfat och kaliumlaktat

atriumfosfat är en blandning av natriumsalt och fosforsyra. De fungerar som tillsatsmedel. I detta fall reagerar blandningen med proteiner (och gör dem "värdelösa") för att öka juicinessen och minska vattenförlusten. är det gäller kaliumlaktat är det en typ av salt som används som en surhetsregulator och som en antioxidant.Det är ett konserveringsmedel i kött eftersom det har antibakteriella egenskaper (det dödar skadliga bakterier).

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar