Aneurysm i hjärnan: Vad det är och hur det kan förebyggas

. Du kanske har hört folk prata om det eller om du har en släkting som har haft det. . Det här är absolut något att tänka på, eftersom några av dessa fall kommer från vår livsstil. Vill du veta mer om detta? Fortsätt läsa.

1. Vad är en aneurysm i hjärnan?

 Dessa problem löser vanligtvis med ett ingripande. Det viktigaste är att man har kunskap om det, kan identifiera symptomen och försöka leva ett hälsosamt liv. Låt oss gräva lite djupare. n hjärnaneurysm uppstår när en ven exponeras. Denna utskrift skapar ett farligt tryck.

De förekommer oftast i nedre delen av hjärnan. Om de inte detekteras i tid, kan de orsaka allvarliga problem.  eller blodkärlet börjar läcka blod.

2. Vad orsakar en aneurysm i hjärnan?

. Ofta kan detta vara något du är född med, det vill säga du har redan utskjutningar på dessa små blodkärl i hjärnan. ndra orsaker till varför detta sker kan vara hälsoproblem såsom , cirkulationssvikt eller olika problem med blodkärl och blodkärl.

. lla dessa är saker som kan leda till blodkärl i hjärnan, vilket förhindrar att blodet cirkulerar som det ska.

3. Vem har störst risk att ha aneurysm i hjärnan?

Det är den vuxna delen av befolkningen som har störst chans att ha aneurysm. Speciellt i åldersgruppen 30 till 60 år.  Dessa blodkärl anses vara allvarliga när de har en storlek på 15 mm. Då finns det en stor chans att de kan börja blöda, vilket ökar trycket på hjärnan. Det är nu den verkliga faran uppstår. är blodkärlen spricker och blöder i hjärnan kallas detta hjärnblödning. Detta kan igen leda till fler aneurysmer.

4. Vad är symtomen?

. Om de är små, det vill säga mindre än 10 mm, finns det inget att oroa sig för. Symtom kommer när blodkärlen är större och växer.

Vad är dessa symtom?Hur vet du att du har en aneurysm som spricker? Du kommer speciellt att märka att du har smärta bakom och över dina ögon, den ena sidan av ditt ansikte kan känna sig svagare eller förlamad. Dina elever kommer att expandera. Det är också lämpligt att vara medveten om symtomen på en aneurysm som har börjat blöda. Symtomen är plötslig och svår huvudvärk, att

vakna med dubbel vision, illamående, nacksmärta och svimning. ndra tecken inkluderar tung ögonlock, ljuskänslighet, brist på koncentration, grym huvudvärk. Om symptomen är mycket tydliga och klara, ta en resa till läkaren för att undersöka detta ytterligare. 5. Hur diagnostiseras aneurysm i hjärnan?

För att kontrollera om du har en aneurysm, måste läkare ta en M

 6. Hur behandlas aneurysm i hjärnan?

Först vill vi nämna att alla patienter är unika

. Läkare väljer behandling beroende på personliga faktorer och storleken på aneurysm. Ofta använder de båda teknikerna. Den första metoden är mikrovaskulär klippning, där man försöker skära bort blodbanan från aneurysm. Läkaren finner blodkärlen med aneurysm och fäster små metallklämmor. Detta kommer att förhindra att aneurysm kommer tillbaka.

Den andra tekniken utförs inte i hjärnan. Läkaren leder en kateter genom ljummen. Det dirigeras sedan till aneurysm via en sladd i platina. Det är blockerat och problemet är löst. Du behöver inte vara rädd. Dagens tekniker är mycket avancerade och resultaten är bra

. llt vi behöver är att vara medveten om symtomen, så detekteras problemet i tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar