ÄR du en rationell eller intuitiv person?

Du kan vara en person som ofta har ett infall; känslor eller intuitioner som alltid kommer att berätta vad du ska göra i olika situationer. ller kanske du är mer rationell och går in i djupet innan du bestämmer dig. Här är några tecken som visar vilka av dessa egenskaper som är mest karakteristiska för dig.

ationell eller Intuitiv

Det är inte exklusivt. Det betyder att alla använder intuitionen, och alla tänker på problem och olika aspekter förstås innan man väljer ett val. Men det kan inte nekas att vissa människor är mer impulsiva än andra. ågon tillåter att deras incidenter leder dem oftare, medan andra som är mer försiktiga tänker på saker innan de gör någonting.

Dessa sätt att bete sig och fatta beslut är ofta relaterade till din personlighet. Men något intressant du borde veta är att efter din intuition inte är fullständigt irrationell. Inte alls. xperter hävdar att många av dina val verkligen görs enligt dina känslor och känslor. Men de kommer inte bara från spontana handlingar. Vi kommer nu att förklara varför.

1. Intuitiva människor

 Vi vet alla vad det här är. Det här är plötsliga känslor som berättar eller varnar dig för att du ska välja annorlunda. tt någon kommer att ha ett dåligt inflytande på dig och att du därför bör undvika dem till exempel.

Vi accepterar ofta inte dessa fraser som förnuftiga och kloka, eftersom de kommer från våra känslor och inte från hjärnan. Tankar från hjärnan ser vi på dem som mer logiska och intelligenta. Men det här är inte sanningen. Infall är faktiskt snabba beslut med gravitation som kommer från både din personlighet och tidigare erfarenheter. llt som händer i livet räddas tillsammans med de känslor det orsakade. Som ett resultat kommer plötsliga känslor att uppstå som en reaktion på händelser eller situationer, och säger att du ska "göra det här, gå vägen, välj den här personen, ta en risk, eller vänd och gå ..." Dessa incidenter uppstår baserat på val du redan har tagit och erfarenheter från det förflutna, samt att ha kontakter med din personlighet.

llt detta döljer sig bakom den komplicerade ordintuktionen, dessa plötsliga känslor som uppstår i ditt huvud utan att verkligen veta varför. Det finns de som alltid följer dessa och ignorerar dem aldrig. De är uppmärksamma och lyda vad många samtal instinkter.

Men var försiktig. Du måste komma ihåg att eftersom dessa känslor och dolda känslor i hjärtat uppträder så snabbt, ger de inte alltid rätt svar.De arbetar inte alltid. Därför finns det också de som är mer försiktiga och föredrar att ta bort dessa känslor och utvärdera situationen noggrant. Dessa människor har mer rationella personligheter.

2. ationella människor

 som fokuserar på vad vi har framför oss, vad vi kan se och röra och vad vi kan jämföra saker med genom annan information eller läsning.

De val som rationella människor tar är mycket långsamare och försiktiga. Det är inte så att de har mindre resurser, men de är mer omtänksamma och möjligen mer osäkra. Ibland är det en fördel eftersom det tvingar dig genom någon form av "kvalitetskontroll" innan du väljer ett val. Dessa människor är också rädda för att göra misstag och söker därför alltid efter rätt svar och det bästa beslutet.

Följaktligen är dessa mer försiktiga, men ibland har du helt enkelt inte mycket tid när ett val ska fattas.  Vi kan till exempel inte veta någonting om en person tills vi bestämmer oss för att bli kär i dem eller inte. Det händer bara, och det är därför de flesta i verkligheten också är intuitiva. motioner har alltid mer kraft än argumentation. Människor är trots allt känsliga varelser.

Det bästa är att upprätthålla en balans. Skynda inte att göra ett val, men var inte för försiktig. Osäkerhet kommer ofta från någon form av existentiell störning. ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar