ÄR du en visuell, kinestetisk eller auditiv person?

Som du säkert vet har vi människor fem sinnen som vi använder för att uppfatta omvärlden: lukt, smak, syn, hörsel och känsel. Vi använder alla ett eller flera sinnen att kommunicera och få information från de samhällen vi lever i, och detta varierar från person till person. Är du nyfiken på vilka sinnen du använder mest?

Hur relaterar du till världen runt dig?

ades Denna teori formulerades av euro Lingvistisk Programmering, som hävdar att den värld vi ser uppfattas olika för var och en av oss. Den verklighet du ser är därför helt annorlunda än vad de uppfattar om dig. Vi förstår världen genom de sinnen vi använder mest, beroende på vår personlighet.

Detta är ett intressant perspektiv som är värt att tänka på, eftersom det också kan hjälpa dig att förstå dig själv bättre. Det är möjligt att du använder mer än en av de fem sinnena. Det är också intressant att detta perspektiv har att göra med vilken del av hjärnan är dominerande, det finns nämligen de som använder den vänstra hjärnhalvan mer, till exempel, och dessa är ofta mer intresserade av logik och ofta beställer människor.

Om du använder rätt halvklot, är du mer kreativ, flexibel och innovativ. eurolog psykologi utforskar detta för att få reda på mer om hur människor uppfattar världen runt dem. Vill du ta reda på vad är din naturliga trend? Låt oss kolla och ta reda på om du är en visuell, kinestetisk eller auditiv person.

1. Visuella människor

Är du en av dem som behöver fullständig tystnad runt dig när du läser eller studerar? Det är mycket vanligt att de med en mer visuell dominans har behov av tystnad för att koncentrera sig. Det är också möjligt att du lyssnar på musik under körning att slappna av, men när du letar efter en specifik adress eller behöver vara mer koncentrerad väljer att stänga av radion för att kunna koncentrera sig och vara strängare.

Denna typ av person har mycket energi och är extremt uppmärksam. De är upptagna med detaljer och ignorerar de sällsynta detaljerna. är de behöver komma ihåg eller lära sig saker, är det lättare att komma ihåg bilder och de behöver därför vilja skriva ned med papper och penna för extra hjälp. De föredrar att gå till parker eller skogar för att koppla av och varva ner.

2. uditive People

Har du en tendens till att säga vad du tycker om högt, både för andra och för dig själv? ndra kan bli förvånad över denna speciella vana, men verkligheten är att många gör just detta. Du lägger på ord och pratar med dig själv för att ta bort ditt sinne. Det är också vanligt för dig med en auditiv personlighet att uppskatta att lyssna på andra också.Så minns du bäst saker: genom att lyssna på andra som pratar istället för att skriva ner saker.

Dessa människor har mycket uttrycksfulla personligheter och har starka kommunikationsförmåga. De vet hur man uttrycker sig på bästa möjliga sätt och de gillar att lyssna på andra. De tar med allt, och till och med håller reda på konversationer medan man lyssnar på musik. De kan göra många saker på en gång, till skillnad från visuella personer som ibland finner det svårt att koncentrera sig om det finns många stimuli runt dem.

3. Kinestetik

Vilka är dina hobbyer? Gillar du hantverk? Är du en bra kock? Gillar du att göra saker med dina händer? Träna? Har du en trädgård och gillar att plantera och få saker att växa? Kör du en sport? I så fall är du förmodligen en kinestetisk person.

eurologisk programmering hävdar att kinestetiska människor, trots att de är lugna, har ett särskilt intresse för känslor och är särskilt intresserade av allt som har att göra med fysiska och manuella saker. De är en typ av människor som tycker om att prova saker själva istället för att förklaras hur man gör det. De gillar att uttrycka sig och är glada att krama, smeka och också vilja äta. De är intima människor som i allmänhet inte tycker mycket om att få detaljer om vad som händer runt dem, till exempel visuella personer. De är mer spontana och mindre introspektiva eller observationella.

Vi kan sluta med att säga att det är möjligt att få en procentandel av varje typ i dig. Det här är helt normalt, men det som är säkert är att du identifierar dig med en av dem. Visualer är lite mer avslappnade än auditive eller kinesiska människor. Kinestetiken är mer rastlös och reflekterar mindre.

Vi har alla en del av varje typ i oss, men det intressanta med det neuro-språkliga programmeringsperspektivet är att det ger oss en intressant bild av hur var och en av oss uppfattar verkligheten. Detta har också mycket att göra med vår personlighet: oavsett om du är avslappnad eller mer angelägen, reflekterande eller inte, oavsett om du vill uttrycka dig själv eller vara mer uppmärksam och introspektiv. Hur du bor är nära kopplad till dina sinnen ... För nöje att se, röra, uppleva, kommunicera ...

Så hur uttrycker du dig själv och hur uppfattar du världen runt dig? Är du visuell, auditiv eller kinestetisk?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar