Sängvätning - orsaker och behandlingar

Läkare och psykologer har kallat detta problem för nattvätning (eller urininkontinens), även om vi alla vet att sängvätning. Det händer när unga barn inte kan kontrollera blåsan och torka medan de sover.

Det finns också fall av daglig bäddning. lla föräldrar bör vara uppmärksamma på den här artikeln. arn som bedwomen: Vad är orsaken och hur kan det lösas? Läs mer i den här artikeln.

Vad är bedwetting?

Sängkläder avser oavsiktlig passage av urin hos barn från 4 år eller äldre. Detta händer vanligtvis när du sover, men kan också hända under dagen. I denna artikel kommer vi att utnyttja möjligheten att prata om barn som är sängkvällar på natten och vad lösningarna är.

Tarm- eller blåskontroll är en naturlig process som utvecklas när barnet växer, förändras och lär sig. Denna mekanism är mogen mellan 15 och 18 månaders ålder, beroende på olika faktorer såsom om deras föräldrar har lärt sina barn att gå på toaletten ensam, har varit långsamma med att ta bort blöjor och liknande.

 (eller åtminstone i inlärningsfasen). Föräldrar använder många olika tekniker för att lära sina barn att sitta på kruken eller ha på sig underkläder så att de lär sig vad det innebär att vara våt. arnläkare, böcker och farföräldrar (de är alltid experter) kan hjälpa till i detta avseende.

Om lärandet lyckas för barnet, fortsätter barnet att vara "en stor pojke eller tjej". arnet går på toaletten som vuxna gör och meddelar när han / hon måste kissa. Det kan tyckas att barnet är omkring 4 eller 5 år när det är möjligt att själv kontrollera denna fysiologiska process.

Hittills är allt bra. Problemet uppstår när barnet inte lär sig efter många försök. Och framför allt när barnet sover och inte inse att han / hon behöver kissa och gå tillbaka till den tid då han / hon var ett barn, och anser att han / hon har en blöja på som skyddar.

Men , gråt, mardrömmar och oroliga föräldrar. , kan det vara ibland och i några allvarliga fall kan det fortsätta i tonåren.

Det finns många olika sätt att behandla detta, både med psykologiska och medicinska behandlingar. Problemet kan lösas när skälen är okänd, men det viktigaste i sådana fall är att föräldrarna inte tappa humöret, bli arg och skrika på barnet.

Kom ihåg att när ett barn tuggas i sängen kan det få barnet att utveckla depression, skam, ångest och låg självkänsla.Om föräldrarna skäller barnet kommer det bara att göra situationen sämre. tt vara tålmodig, förstå omständigheterna och hjälpa barnet att övervinna detta kommer utan tvekan att vara positivt för resultaten.  • Small blåsa (om barnet går på toaletten en hel del under dagen, kan vi tror att detta är sant).
  • Saknad krukutbildning.
  • Stress, nervositet, ångest, hemförändringar, separation från föräldrar, problem i skolan, argumentera med syskon.
  • För tidig eller sen start med pottträning.

Frågor som bör beaktas när barnen våt sängen

Det är nödvändigt att ge ditt barn din tid

Om barnet är 5 år gammal och väter sängen under natten, finns det ingen anledning att springa till läkare om det bara händer en gång. Om det händer upprepade gånger eller varje natt, ja, då krävs medicinsk behandling. nnars är det normalt, till och med upp till 8 års ålder.

li inte arg eller roa barnet

Straff är inte något som kommer att uppnå önskad effekt. arnet kan inte kontrollera situationen och är inte ansvarig. Påföljder kan leda till mer stress, oro, nervositet och känslor att vara olydiga mot de vuxna eller misslyckas som barn.

Återgå inte till användning av blöjor

Detta beror på ett antal anledningar: För det första är tanken att barnet växer och mognar och inte motsatt. För det andra, om barnet fortsätter att använda blöjor, blir barnet vanligt att kissa i blöjan. För det tredje, kommer barnet att känna sig obekväma och kommer att känna skam som kan leda till depression, etc.

Gör inte misstaget att förneka ditt barn att dricka vatten

För att undvika intag av vatten kommer inte att vara till nytta alls , och kommer att bli något som inte kommer att förbättra den övergripande situationen. Målet är inte att barnet har mindre uppmaning att urinera, men att barnet lär sig att kontrollera urinering medan du sover.

inte väcka barnet under natten

På detta sätt barnet kommer att gå på toaletten "om du vill", men detta kommer att orsaka ditt barn (och dig själv) för att sova mönster avbryts, och det är inte bra för vissa. Det är bättre att barnet lär sig att känna igen meddelandet om sitt behov av att kissa och därmed vakna även när barnet är i det djupaste sovande läget.

Slutligen, och som en reflektion, är det bra att komma ihåg de känslor som barnet har. arnet är nu i en ålder där det kan berätta vad som händer utan problem. Lär ditt barn att lita på dig och för att uttrycka hur det känns, är vad han / hon tror anledningen till att en väter säng, etc.

Har ditt barn till en deltagare i behandling eller metoder för att hjälpa honom / henne att sluta kissa i sängen och lägg barnet ur denna situation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar