Fördelarna med olika magövningar

Det finns många myter och missuppfattningar i samband med detta populära övning: magövningar. Vissa tror att du inte ska göra  varje dag, medan andra tror att de bara ger dig en fin figur; Det finns också de som tror att du måste ta 1000 mageövningar varje gång för att ha någon effekt alls. Läs mer i följande artikel om olika mageövningar och vad de gör.

Tips för magövningar

Innan vi lära sig om olika  existerar, är det bra att få lite grundläggande kunskaper om dem. . Men vad är det rätta sättet att göra dessa övningar?

Var försiktig om baksidan, inte minst nacken, vilka är de två områden som drabbas mest av felaktigt utförande. rmarna ska vara så öppna som möjligt, så att kontraktionen görs med magen och inte med andra delar av kroppen.

Även  (även om du gör 1000 per dag), men att dessa måste kombineras med cardio och en hälsosam diet. Det är inte nödvändigt att göra samma övning flera gånger, men snarare flera olika övningar för musklerna i både övre och nedre delen av magen.

Magmusklerna behöver utövas flera dagar i veckan och vila för de återstående dagarna. Om bukmusklerna övertas, blir musklerna utmattade och skador kan uppstå. Om du ökar bukmusklerna eller bukmusklerna, böj inte huvudet eller stäng armarna när du lyfter kroppen.

Varför är mageövningar nödvändiga?

Förebyggande av ryggsmärta

Motion är den mest effektiva behandlingen mot rygg och nacksmärta. Men var försiktig Det bör alltid finnas en viss aktivitet som inte orsakar mer skada på området. Om du inte har någon allvarlig ryggskada kan mageövningar ge dig starkare tillbaka.

Förbättra hållning

Om magmusklerna är starka, kommer det inte bara definiera din figur, men också förbättra din hållning genom att hålla kroppen upprätt. I annat fall 

ekämpa svullnad

Magmusklerna är utformade för att spola toxiner och fetter, liksom överskott av vätska, från kroppen. De håller mag och tarmar i toppform. Om vi ??har starka bukmuskler, kan tarmarna göra sitt arbete bättre och vi undviker förstoppning.

Förebyggande av jämn hud

tt ha bra muskler är självklart mycket viktigt för vårt yttre utseende. Dessa övningar hjälper oss att bekämpa avslappnad hud som ofta inträffar efter graviditet, snabb viktminskning eller hög viktminskning, och som gör vävnaden långsam över tiden.

Vilka olika abdominala övningar finns det?

Följande typer av mageövningar är de du kan göra utan att tänka på det. Var medveten om var och en och ta reda på vad som händer när du gör dem.

Standard mageövningar

Standardmaskövningar är de där rörelsen "isolerar" magmuskeln; Det är bara den som används. För att göra dessa, lägg på golvets baksida med böjda knän och fötterna platta på golvet. Övningen kan också göras med raka ben, lyftas eller vilar på en bänk. Händerna ligger långt under huvudet. Stramma magmusklerna och lyfta upp dig så högt som möjligt, medan underkroppen sänks ner i golvet eller på mattan. Återgå till startposition.

Sticksömning

Det elastiska bandet ger motstånd mot magmusklerna. Du måste stå under en stång med en stickning. . öj dina höfter och låt vikten räta ryggen. öj lite framåt så att dina muskler binder. Dra ut armbågarna. Håll dina höfter lugna och håll spänningen hela tiden.

Vägningsövningar med vikter

Dessa övningar utförs med manualer eller barbell. Ligga på baksidan av en bänk med brant sluttning. För att undvika att glida, lägg fötterna bra. Ta handböckerna eller viktplattorna (med eller utan skenan) och förläng armarna på varje sida. öj överkroppen så högt som möjligt. Gå sedan tillbaka till startpositionen.

magen övningar med stabilisering bollen

Detta är en mycket intressant övning som aktiverar den nedre delen av magmusklerna och som också ger styrka till kroppen genom att aktivera vissa muskler även här. För att utföra dessa mageövningar, sätt på bollen och fortsätt med fötterna medan du sätter tillbaka ryggen på plats. öj dina höfter och knän och låt ditt huvud och axlar hänga. Placera händerna bakom huvudet och böja framåt till midjen. Tryck nedre delen av ryggen mot bollen.

Omvänd mageövningar

Dessa är avsedda att stärka underdelen av magen. Du måste lägga dig med sträckta armar och ben och med dina palmer ner till golvet. Lyft dina ben tills de är vinkelräta mot taket. Lyft och sänk benen utan att böja dem och utan att vara nära golvet. n annan möjlighet är att böja knäna till bröstet och sträcka dem så att de är parallella med golvet.

Mageövningar med en vridning

Dessa övningar är för att utöva musklerna i magen. Ligga på ryggen med böjda knän och fötter på golvet. Placera händerna bakom huvudet. Lyft dig själv som om du skulle göra vanliga upplägg, men istället för att lyfta dig rakt upp, vänd din överkropp till höger. Lägg ner igen och gör samma rörelse till vänster. Kom ihåg att alltid ha öppna armbågar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar