"Bionic ryggrad 'säger förlamad gå igen

Under de senaste decennierna har teknik och medicin har avancerat till den punkt där behandlingar och lösningar är utvecklade för sjukdomar gång trodde obotlig.

Tack vare de stora framsteg som vetenskapen har gjort har många sjuka kunnat förbättra livskvaliteten och deras liv.

Även om man en gång trodde att något var omöjligt att bota, har dessa fynd ge människor hopp och behandlingen är nu mycket effektivare än tidigare.

tt färskt exempel innefattar en grupp av australiska forskare som skapat en liten enhet, drygt en tum lång, som kan hjälpa dem med förlamning eller en protes för att gå igen.

Denna enhet har kallat en "ionic ryggrad', och det implanteras i ett blodkärl på den sida av hjärnan för att återställa rörlighet baserad på undermedvetna tankar i förlamade patienter.

Lovande teknik

Forskarna som skapade denna intressanta enhet tillhörde oyal Melbourne Hospital, University of Melbourne och Florey Institutionen för neurovetenskap och mental hälsa.

 istället för att använda en som har skadats.

Detta innebär att en person med en av dessa enheter implanterade i hjärnan skulle kunna röra sig med sina undermedvetna sinnen. Det betyder att de inte behöver göra en medveten ansträngning för att slutföra åtgärden. 

Den bioniska ryggraden implanteras genom att göra ett litet snitt i nacken för att införa en kateter med enheten inuti.

Väl inne i blodkärlet, transportera anordningen till hjärnans motoriska cortex, som är det område av  som är ansvarig för generering av nervimpulser som styr frivilliga muskelrörelser.

fter det att katetern avlägsnas,  direkt till motoriska cortex.

Dessa signaler överförs till en annan enhet implanterad i patientens axel och slutligen till en bionisk protes med hjälp av luetooth-teknik.

Detta är inte något en person kommer att kunna uppnå direkt, men forskarna försäkra oss om att med utbildning och medvetna tankar, 

Försökte för första gången hos människor

Hittills enheten har bara prövats på får, men mänskliga försök är inställda på att börja i 2017.

De tre patienter i studien kommer att ha valt en ustin Health Spinal Cord Unit , och operationen kommer att utföras på Melbourne oyal Hospital i Victoria, ustralien.

För de första stadierna kommer patienter med förlamning av nedre extremiteter att väljas och deras svar på behandlingen analyseras.

nligt uttalanden av Terry O'rien, chef för sjukhusnorologisk avdelning, 

Samtidigt sa doktor icholas Opie, chefvetenskapsman och biomedicinsk ingenjör vid University of Melbourne, att 

fter operationen kommer den komplicerade delen att vara att lära sig att använda sinnet att flytta de bioniska kroppsdelarna naturligt med hjälp av det undermedvetna sinne.

Denna lösning kommer inte att reparera skadade vägar i hjärnan. Istället använder den alternativa vägar för att bära signaler till motsvarande extremitet.

"Vad de gör är att implantera en sändare för att bära de signaler som behövs för att flytta en kroppsdel ??genom att undvika det skadade området", förklarar doktorn.

Även om detta inte är den första tekniken som är utformad för att förbättra rörligheten hos patienter med förlamning, säkerställer teamet bakom utvecklingen att det är det största genombrottet i både resultat och omfattning.

Om svaren är positiva efter de mänskliga prövningarna förväntas behandlingen också användas hos patienter med epilepsi, tvångssyndrom och Parkinsons sjukdom.

Denna teknik beskrivs i 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar