Blodtest för att detektera depression

"Jag vet inte vad som händer med mig. Jag har ingen glädje för någonting. llt jag vill är att vara ensam. Varför händer detta mig? Ibland verkar det som om jag ska komma tillbaka på mina fötter igen, men andra gånger ... även om man tar en dusch kräver stor ansträngning. "

Dessa uttalanden, liksom påståendet" ingen förstår mig", är mycket typiskt för människor med depression.

, och de upplever en djup känsla av ensamhet som ökar varje gång någon yttrar den berömda " Hur kommer ni att bli bättre om du inte gör ett försök själv? "

Kanske det senare är en av de mest smärtsamma tankar. Personer med psykisk sjukdom känner missförstådd.

är det gäller depression, är det en  Det här är emellertid inte fallet. ivån av smärta de lider av är endast acceptabel om du är en mycket stark person.

Du måste vilja leva för att fortsätta, trots känslan av att kopplas från världen. Det finns inget större bevis på viljestyrka än detta.

nledningen till att denna tolkning sker är att vi överväger sjukdom enligt vad vi kan mäta eller se. Det är därför som 

Det här är anledningen till att förmågan att diagnostisera depression med ett blodprov lindrar dessa människor. De kommer så småningom att kunna bevisa att deras smärta är riktig och inte en dålig vana eller brist på karaktär.

Kan ett blodprov diagnostisera depression?

Forskare vid universitetet i Wien visste att denna sjukdom var associerad med serotonin. Detta är ämnet som är ansvarigt för att producera positiva känslor och tankar.

Därför har . Således började forskarna arbeta utifrån detta antagande.

Lukas Pezawas, chef för , säger att de har upptäckt processen där serotonin produceras i blodet.

ST-proteinet, som finns i hjärncellsmembranet, möjliggör transport av . Huvuddetekteringen är att de har funnit att proteinet också är närvarande i andra organ. 

Dessutom fungerar detta protein på samma sätt som det gör i hjärnan. Tack vare detta kan

dras ett mycket större "depression network" än vad som tidigare antagits. Därför kommer mängden serotonin som finns i blodplättar att vara en indikation på vad som händer i hjärnan. Förvisso jämfördes analytiska resultat med imaginära tester, såsom magnetisk resonansbildning.

evolutionen är närmare varje dag

Depression etworking är vad som kallas en "nätverk i automatläge." Det får det här namnet eftersom det är inaktiverat när det gäller komplexa idéer.

Men när hjärnan är i viloläge aktiveras den.

Vad händer i en depressiv process är att

hjärnan slutar fungera ordentligt, så att negativa automatiska tankar börjar dyka  Detta kommer att ge sjukdomen värdighet. Det kommer aldrig råda något tvivel om, och de drabbade kommer inte att behöva stå ut med värderingar för sin sjukdom, anklagas för bristande karaktär, att vara sköra eller inte veta hur man skall hantera livet.

Många patienter klagar över att de runt omkring dem att tro att de har nått denna punkt i sin egen vilja eller på grund av brist på insats.

På så sätt kan deprimerade människor visa sanningen med sitt obehag genom en fysisk undersökning.

Men vi vill fästa uppmärksamheten på

effekterna av familjens stöd på psykiska störningar är någon har depression, faller deras förtroende. Således, om deras familj och vänner dessutom visar missförstånd om sin sjukdom, blir problemet sämre.

Det här ser ut att vända en arm när den är trasig. Smärta och skada ökar. Ingen förtjänar det.

5 saker du kanske inte vet om depression, den osynliga sjukdomen

n person som lider av depression vill inte vara ledsen eller fortfarande fångad i sina egna tankar. Faktum är att det inte är något de vill ha mer än att komma undan. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar