Kan anemi påverka dina känslor?n sjukdom påverkar dig inte bara på en fysisk nivå men också på en känslomässig nivå. är det gäller anemi finns det psykologiska konsekvenser som kan förändra ditt dagliga liv.

Idag vill vi titta på dem i den här artikeln.

Vad är anemi och hur händer det?

Innan du pratar om de anemiska effekterna av anemi är det en bra idé att lära dig lite om vad det är.

Inledningsvis är anemi ett tillstånd som kommer från . Den medicinska definitionen av tillståndet är: 

Det krävs ett blodprov för att upptäcka det. n laboratorieanalys kan också visa andra förändringar i blodflödet, såsom lägre mängder röda blodkroppar än normala eller minskade hematokritnivåer. Men vid första anblicken finns det andra tydliga tecken som kan hjälpa dig att upptäcka det.

nemi är 

risten på järn kan orsaka anemi. Denna typ är ofta en effekt av gastrointestinala tillstånd eller blodförlust (t.ex. från en olycka eller mycket kraftfull menstruationperiod> 999>).  Detta är ett av de enklaste sätten att du kan inse att du saknar järn i ditt blod.

nemi går längre än att bara stanna i sängen på en regnig dag, eller har problem med att komma igång med ditt larm.

Människor som lider av detta tillstånd kan ofta inte göra en verksamhet utan att arbeta på det. Ibland

saknar de till och med kraften att utföra dagliga uppgifter.

ndra tecken på anemi är uppenbar vid första anblicken 

Överdriven håravfall

  • Spikar som lätt bryta
  • Vissa använder också en teknik för att bestämma om de har låga nivåer av röda blodkroppar: Lyft upp ögonlockets botten och titta inuti ytan. Om det är väldigt vitt betyder det att du förmodligen har anemi. aturligtvis är det inte vetenskapligt, men det kan vara ganska korrekt.
  • Vissa konsekvenser av att vara anemisk är

neurologiska sjukdomar såsom synförändringar eller huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter och oregelbundna menstruationer.

Hur påverkar anemi dig på en känslomässig nivå? ortom konsekvenserna av brist på järn i din fysiska hälsa är det en mycket viktig aspekt som läkarna inte kan komma ihåg, de problem som detta villkor kan orsaka på en känslomässig eller psykologisk nivå.

tt vara sjuk kan orsaka

du känner dig dålig om dig själv och människorna omkring dig

.Dessutom kan anemi också leda till  Som om det inte var tillräckligt kan du också känna att det inte finns någon motivation eller utmaning som är tillräckligt bra för att få dig ur sängen. 

. Ofta vill du bara "flytta på dig".

Du kan inte ens identifiera varför du är så. Därför kan detta ge dig ett dåligt humör. Det kan också få dig att vara arg på dig själv, aldrig att vara involverad. Ångest och apati är två direkta konsekvenser av anemi

. Detta påverkar utan tvekan alla delar av ditt liv.

Kanske vad du brukade älska att göra nu är dubbelt så svårt. Kanske det som brukade "hålla på marken" känns nu bara som en börda eller ett engagemang. nemi och problem på arbetsplatsen

lla har ibland problem

stiga

tidigt, gör sitt jobb och ta itu med chefen. Men för människor med järnbrist blir detta regeln och inte undantaget. irritabilitet, koncentrationssvårigheter på ditt jobb, svårigheter att kommunicera eller vara proaktiv är alla varningar bör du inte ignorera.

Till exempel lätt distraherad, om du inte kan hitta ett ord eller lätt klarar huvudräkning eller om du glömmer vad du ska göra, kan det vara i samband med brist på energi i samband med anemi.

Hur anemi påverkar ditt privatliv 

. Ofta känns situationen sämre.

 träning

, familjesamlingar, kurser ... allt verkar vara emot dig. Det blir svårare och svårare att hitta tillräckligt med motivation att få ut soffan eller ur sängen på helgerna, trots att solen skiner utanför och du har en intressant dag framför er. Om du är en familjemedlem till någon med dessa symptom, är ditt första steg till

insistera på att de får en läkarundersökning som kan diagnostisera deras tillstånd.

Under tiden kan du hjälpa dem att börja med de små sakerna som ger dem energi: en lätt promenad i parken, lite musik, en efterrätt, frukt och grönsaker som är rika på järn. llt detta kommer att få dem att återuppliva sin energi och känna sig kunna njuta av vad som finns runt dem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar