Fall av hemorragisk brotts Kongo feber har påträffats i Spanien

På augusti 25, 2016 död en 62-årig man från Madrid, Spanien, hemorragisk brott-Kongo feber (CCHF). Detta har orsakat alarmklockorna att ringa.

yheten nådde medierna, och plötsligt fick spanjorer upptäcka en sjukdom som nästan ingen hade hört talas om.

Som sagt, måste vi komma ihåg att Det har faktiskt förekommit i Spanien tidigare.

u en annan person fick denna sjukdom: Dessutom är sjuksköterskan nu isolerad. I själva verket är hon en speciell enhet som är bäst rustad för att behandla denna infektionssjukdom som sprids av fästingar.

Trots denna chockerande nyheter har experter sagt att spanjorerna måste hålla sig lugna. Dessutom, även om många har jämfört denna sjukdom med bola, finns det ingen anledning att komma till denna ogrundade slutsats.

För det första och för spanjorer förtroende, de måste komma ihåg att en av dessa har ingenting att göra med den andra. I dessa fall är det viktigt att 

edan vi kommer att ge den mest relevanta informationen om hemorragisk brott-Congo feber, i fall det sprider sig till andra platser, exempelvis orge.

Vad är hemorragiska krimfötter?

 (WHO) definierar denna sjukdom som en typ av viral hemorragisk feber, som har en dödlighet på upp till 40%.

Vi vet följande uppgifter om hemorragisk brott-Congo fever:

 • Det är en typ av virus som härrör från , mygg, råttor och även genom direktkontakt med infekterade djur.
 • Den överförs mellan människor bara när i från smittade.

Luftfördelningen har uteslutits. Med andra ord kan denna sjukdom inte överföras genom luft men genom vätskor. Detta faktum förklarar varför sjuksköterskan som tog hand om den infekterade patienten fick det här viruset.

 • Hemorragisk brotts Kongo feber är en endemisk sjukdom i frika, alkan, Mellanöstern och sien.

Det är vanligt i länder under 50 grader norra latitud.

Vad är symtomen på denna sjukdom?

Den har en inkubationstid på 3 dagar efter en person biten av en fästing eller efter att de rör blod eller andra vätskor från ett djur infekterat med detta virus.

 • fter detta börjar smittad person att uppleva trötthet, muskelsmärta, , yrsel, nackstelhet och ljuskänslighet.
 • ndra symtom inkluderar lever och mjälte (hepatomegali), vilket även innefattar svullnad av lymfkörtlar, blödning, hög temperatur och förvirring.

Såsom vi tidigare nämnde gäller dödligheten för hemorragisk krim-kingfeber 40%. Många patienter dör i den andra veckan efter att de har smittats med denna sjukdom, men de som blir bättre visar redan positiva tecken på återhämtning efter den nionde dagen.

Tyvärr finns det för närvarande inget vaccin för denna sjukdom. Ändå finns det 

Ska jag vara orolig?

Det korta svaret är nej. Som experter har sagt till oss, är det inte lätt att överföra icke-hemorragisk krimkongen. Dessutom är detta inte det första utseendet på denna sjukdom i länder som Spanien.

 • Till exempel hittades patogenen i denna sjukdom i en hjortbefolkning i Cáceres, Spanien.
 • Dessutom måste vi komma ihåg att detta virus endast utvecklas hos människor och inte hos djur. Därför kommer vi inte att kunna se några synliga symptom hos djur som rådjur, kor, grisar, råttor, etc.
 • Det är därför den grupp av människor som löper störst risk att smittas av denna sjukdom är de som arbetar i 
 • Men eftersom det är veterinärkontroller på gårdar är det inte så vanligt att detta sprider sig så långt.

Faktum är att ingen av oss är i direkt kontakt med kroppsliga hemligheter och utsöndringar. Hälso- och sjukvårdspersonal, jordbrukare och slaktare har dock utan tvekan en högre risk att drabbas av denna sjukdom.

Sammanfattningsvis måste vi och hålla oss informerade om hemorragiska Krim-konvojer.

Hur kom viruset till Spanien?

Medicinska experter från sjukhus Carlos III i Madrid, samma sjukhus som letar efter den infekterade sjuksköterskan, säger att 

Till exempel kan internationella turer, djurimport och den globaliserade världen vi lever i bidra till att skapa en miljö där patogener och smittämnen från andra länder lätt kan röra sig.

De medicinska myndigheterna har dock förberett sig väl för hemorragiska krämfiskar.

Till exempel har de för närvarande följt alla protokoll och satt de 190 personer som kan ha varit i kontakt med den infekterade patienten som undersöktes.

Kan Hemorragisk Krim-Kongo ees ehandlas?

Som vi påpekade i början finns det ingen för detta virus. Det kan emellertid behandlas.

 • Läkare och hittills har resultaten varit mycket tillfredsställande.

Slutligen är det viktigt att påpeka att patienten som nämns i början av denna artikel kan ha dött på grund av ett tidigare hälsotillstånd eller ett mycket svagt immunförsvar.

Slutsatsen, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar