Choklad har fördelar för kognitiv funktion

Om det är en typ av mat som folk alltid äta med en liten känsla av skuld, är det choklad. Det här är en mat som gör oss bekväma, en av dessa frestelser vi ger, och ibland kan det också göra det svårt att gå ner i vikt.

Ändå är - men det måste vara rätt typ.

Mörk choklad är vanligtvis bättre för hälsan, men ny forskning visar att även en liten bit mjölkchoklad har en positiv effekt på din kropp.

nligt en färsk som utfördes av esearch Center för näringsfysiologi på Universetet i South ustralia, din hjärna kommer att bli mer flexibla och koncentrationen och minnet kommer att förbättras avsevärt om du äter choklad minst en gång i veckan regelbundet.

Detta är definitivt ett av de resultat som alla är glada att se, och det är därför som vi vill dela med dig i dagens artikel.

Choklad har fördelar för din kognitiva funktion

Du vet förmodligen redan att det finns många olika typer av choklad ute och inte alla är friska. De som du kan köpa från en kommersiell chokladfabrik, till exempel, är inte nödvändigtvis bra för dig.

llt med en mycket hög sockerhalt eller massor av konserveringsmedel kommer utan tvekan att få negativa effekter, eftersom det kommer att minska funktion, höja kolesterolnivåer och ökar risken för att man får typ - allt detta förvärras om Du har en stillasittande livsstil.

nligt Dr Georgie Crichton borde du bara äta mellan 25 och 28 gram choklad varje dag.

Du kan överstiga detta antal ett par gånger i veckan, men 

Missa inte: 

Ta reda på mer information nedan.

Intag av mörk choklad under graviditeten ökar fostrets utveckling

nligt en bedrivs vid universitetet i tlanta, är mörk choklad mycket rik på en kraftfull antioxidant som kallas flavonol.

är gravida kvinnor äter mellan 20 och 35 gram mörk choklad varje dag under hela graviditeten, kvaliteten på moderkakan förbättras och de har också en minskad risk för havandeskapsförgiftning, ett medicinskt tillstånd i samband med högt blodtryck.

Intressant, eller hur?

Läs 

Choklad kan skydda mot kardiovaskulära och cerebrovaskulära sjukdomar

nyckel är flavonoider och mineraler såsom magnesium, som är 

 • University of berdeen i Skottland genomförde en 12-årig studie som följde hälsan hos 20 000 deltagare, inklusive en grupp som åt mellan 30 och 40 gram choklad om dagen. esten av deltagarna äter inte choklad, och de undviker också överdriven alkohol.
 • esultaten var otroligt upplysande. Patienter som åtnjöt choklad i små mängder, men regelbundet och kombinerat med en ganska aktiv livsstil, hade bättre hjärt-och cerebral hälsa.

mörk choklad och mjölkchoklad har fördelar för vår kognitiv funktion

I början föreslog vi att det är bra att äta choklad på en daglig basis och med måtta, och det kan ha följande positiva resultat:

 • Din visuella Minne och dina organisatoriska färdigheter kommer att förbättras.
 • något som stärker din förmåga att analysera data, ta hand om information och skapa ny information.
 • Ditt långsiktiga och kortsiktiga minne kommer också att förbättras.

u kanske du undrar hur man får alla dessa fördelar från 25 gram mörk choklad eller mjölkchoklad.

Forskarna följde personer mellan 19 och 98 år i över 30 år och hittade resultat som var överväldigande positiva.

 • 
 • lodflöde och hjärnkvantitet förbättras.
 • Små mängder koffein i choklad förbättrar vår uppmärksamhet utan att öka stressnivån eller sätta på kroppen.
 • tt annat intressant faktum är att kakao innehåller oljesyra, en typ av omättad fett som hjälper till att kontrollera och reglera LDL-kolesterol. Det här är ok att tänka på.

vsluta: Det är viktigt att upprepa att choklad själv inte ger dig alla dessa fördelar om du försummar resten av din kost och har stillasittande livsstil.

Denna gamla och läckra mat bör tas som om det var en gåva av naturen själv: 

Vi vet att du kommer att njuta av det och självklart kommer din hälsa också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar