Proppar under din tid: 5 saker du bör veta

Även om förekomsten av blodproppar är vanliga i de flesta kvinnors menstruationscykler, är det också något du bör hålla ett öga på för att se om det är förenat med andra symtom.

Det skadar inte att checka in med din gynekolog. Som experter berätta, som förekomsten av blodproppar är inte nödvändigtvis något att vara orolig över.

Vi kommer att ge dig alla detaljer nedan.

Vilka koaguleringar uppstår när du har människor?

För att bättre förstå blodproppar som ni kan se från gång till gång när du har Tänk på följande fakta:

 • Väggarna i livmodern tenderar att förändras gradvis för att förbereda Din kropp på en möjlig graviditet. De blir tjockare och fyllda med nya vävnader, så om du blir gravid kan de stödja ett foster.

 • I avsaknad av graviditet kommer ytterligare skikt som bildats längs livmodern att frisläppas, vilket orsakar den faktiska menstruationsperioden.
 • är du lider av de flesta sorters sår tenderar blodet att sticka. Detta är kroppens naturliga försvar för att förhindra att du förlorar för mycket blod. Men när du har människor måste ditt blod flödas mer fritt för att bli utvisat.
 • Det är därför livmodern producerar en antikoagulant. Om din mens är mycket tung, är det "naturliga koaguleringsmedel" som går ut, och du kommer oftast märker några klumpar i blodet.
 • Vanligtvis varierar dessa koaguleringar i storlek från 5 mm till 5 cm, och de är vanligare hos kvinnor som har mycket tung menstruation. De med enklare menstruationer kan aldrig uppleva dessa symtom.
 • n annan sak att komma ihåg är att koaguleringar bildas oftare under sömnen, vilket ibland orsakar en tjockare och ibland skrämmande massa.

Saker att komma ihåg om koaguleringar när du har människor

1. Järnbrist

Järnbrist kan ibland vara ett verkligt problem för kvinnor.

 • Det är vanligt att en tung menstruation gör att dina nivåer av detta mineral minskar, men en annan aspekt av det är att ju mindre järn du har i din kropp, desto svårare är det för livmodern att generera "naturlig antikoagulantia", som vilket innebär att i sin tur kan utlösa mer koaguleringar.
 • Därför bör du regelbundet kontrollera dina järnnivåer och ta kosttillskott om det rekommenderas av din läkare.

Utforska: 

2. Små hormonella obalanser

Det är vanligt för både unga tjejer och kvinnor som nyligen har fått fostrets problem med koagulering.

Detta beror på mindre obalanser i östrogen och progesteron, vilket också kan inträffa strax före 

3. n spontanabort

Det här är något som är viktigt att överväga. Om du försöker bli gravid och märker att en gulaktig eller gråaktig koagulering uppträder, kan det tyvärr signalera ett spontant misslyckande.

Tveka aldrig att kontakta en läkare eller gynekolog.

4. ndometrios

ndometrios är den tysta sjukdomen som miljontals kvinnor lider av. ågot att komma ihåg är att om människor är extremt smärtsamma och ogiltiga, kan du också lida av denna sjukdom.

 • påverkar kvinnliga genitala organ och kännetecknas av bildandet av mycket täta lesioner runt livmodern och andra närliggande organ. llt detta orsakar smärta, vilket är vanligare under menstruationen, och du kommer också att se mycket koagulering.

5. Gynekologiska sjukdomar

Som nämnts i början är förekomsten av koaguleringar vanligt hos många kvinnor. Men om din period är smärtsam bör du alltid diskutera det med din gynekolog.

 • Pelvicinfektion, till exempel, är vanligtvis förknippad med djup buksmärta i bäckenet och är också relaterad till förekomsten av koaguleringar under menstruationen.
 • Denna typ av sjukdom, orsakad av en typ av bakterier, resulterar i en infektion som sprider sig från livmoderhalsen till livmodern, äggledarna eller äggstockarna.
 • Det är smärtsamt och är en av de vanligaste gynekologiska sjukdomarna. Därför är det viktigt att du hör en professionell om du är i tvivel eller känner obehag.

Läs: 

Det är också känt att närvaron av fibroider eller cyster också är förknippad med koagulering när du har människor. Så, även om koaguleringarna kan vara normala, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar