Kalla händer: Möjliga orsaker

Händerna är kalla. är du rör någon klagar de på hur kalla de är. Detta är ganska vanligt och kan ha flera orsaker. Vill du lära dig mer om detta? Låt oss börja!

Kalla händer: Kan det finnas allvarliga saker bakom?

Ibland, utan varning märker du att dina händer plötsligt blir kalla. På vintern kan vantar behövas inomhus, och på sommaren är dina händer kallare än vanligt. Du kanske är en av de som berör och säger: Guri, så kalla händer du har!

Först och främst är det okej att veta att ringer är vanligtvis inte allvarliga. lla människor reagerar annorlunda mot värme och kyla, men vissa är mer känsliga än andra. Vanligtvis är det normalt, men det finns ett par saker du bör vara medveten om, till exempel. Om du är extremt trött medan du har kalla händer. I det här fallet kanske du vill söka en läkare för att hitta en orsak. n låg kroppstemperatur tillsammans med trötthet kan vara ett tecken på problem i blodcirkulationen. Låt oss se vad det också kan vara.

1. Hypotyreos?

Vi har pratat om hypothyroidism i andra artiklar. Det beror på en obalans i sköldkörtel och den resulterande förbränningsbrist när vissa hormoner utsöndras i lägre än normala nivåer. Detta kan leda till viktökning, förändringar i hud eller hår, samt att göra känsligare för kyla. Händer och fötter är vanligtvis kalla att röra. n läkare kan ge dig en korrekt diagnos och rekommendera lämplig behandling, men kommer eventuellt föreslå ändringar i din kost så att du får mer jod.

2. Kan det vara aynauds fenomen?

amnet kan låta läskigt, men det finns ingen anledning till ångest. Detta är inte ett allvarligt tillstånd, även om det är något ovanligt. Detta påverkar de små blodkärlen i fingrar och tår. Vad händer är att kroppen pressar på dessa kärl om temperaturen sjunker fort eller om du är stressad eller nervös. Det är lätt att lägga märke till, för fingrar och tår blir blåaktiga och du vet obehag i form av stickningar. är blodet flyter som vanligt blir dessa områden röda och det är ännu mer rörigt, nästan som det känns varmt. Det finns olika nivåer av eynaud, vissa är väldigt ofarliga, medan andra är mer akuta. Detta syndrom är inte så vanligt, så om du ofta har kalla fingrar och tår, kontakta din läkare.

3. Möjlig anemi?

Detta är förmodligen den vanligaste orsaken till att människor får kalla händer från gång till gång, och på grund av brist på järn i kroppen. Trötthet, håravfall och galna naglar kan alla vara tecken på anemi. tt enkelt blodprov kommer att avslöja om du har det här och din läkare kommer att rekommendera behandling i det här fallet.Inget behov av ångest!

4. Cirkulationsproblem eller viktproblem?

Kanske är du väldigt tunn. Lågt kroppsfett leder till en lägre inre temperatur, vilket gör att du blir kallare snabbare. Detta är en möjlighet. ågot annat man bör ta hänsyn till är problem med blodcirkulationen, särskilt om det tingles, så du måste gnugga händerna eller massage fingrar för bättre cirkulation. Om du har kalla händer kallar du ofta fötter. Du kan uppleva detta problem i alla extremiteter, eftersom blodet tar längre tid att nå dessa områden.

Om du upplever trötthet när du har kalla händer, kontakta en läkare. Det finns liten chans att det är allvarligt, men det är viktigt att fastställa en orsak. ldrig diagnostisera dig själv, det är inte värt att ta chansen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar