Vanligaste orsakerna till morgonhuvudvärk

 kan orsaken bero på intensiteten eller när du känner obehag.

Om det känns som en trumma slår i templen när du vaknar eller om du är yr eller inte kan öppna ögonen, skulle det vara klokt att gå till doktorn.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de 

Varför jag vaknar med huvudvärk?

Många människor i slutändan gå till doktorn när de inte längre kan uthärda smärtan av huvudvärk de känner på morgonen.

Trots användningen av smärtstillande medel, inte kommer att smärtan försvinner, och  De vanligaste orsakerna till huvudvärk på morgonen är:

Inflammation i nasal passage

är nasal passage bakom , ögon och kindben är inflammerad, kan det leda till en smärtsam huvudvärk.

För denna typ av fall är den underliggande allergi eller infektion som orsakar problemet behandlas för att eliminera symptomen.

Sömnapné

Detta tillstånd definieras som andningsuppehåll under sömnen.

ftersom hjärnan inte får syre under denna tid kan det leda till att du vaknar med huvudvärk.  (trots det faktum att du får tillräckligt med sömn).

Om du sover med någon, be dem om du snarkar, då detta kan vara ett symptom på detta problem.

Sömnstörningar

ortsett från apné, vilket är ett kliniskt tillstånd, emotionella och psykologiska faktorer också hindra oss från att sova ordentligt.

Stress, vardagliga bekymmer och  kan ändra kvaliteten på sömnen. Många av oss gå till sängs mycket sent, bara för att få upp tidigt nästa morgon (vi inte få våra krävs åtta timmars sömn varje natt), och detta även påverkar kvaliteten på vår sömn.Lights ut och ljud (en kran droppande, en gatubelysning, en blinkande TV, snarkning, etc.) stör kvaliteten på vår sömn, vilket ger dig en huvudvärk på morgonen.

Muskelspänningar

Om du inte får tillräckligt med sömn, glada eller sova i en dålig position, du kan drabbas av mardrömmar eller sömnlöshet. 

Var noga med att sova på en bra madrass med en lämplig kudde. Detta kommer inte bara hjälpa dig att sova bättre, kommer det också att stödja alla , framför allt kotor i nacken.

Överanvändning av läkemedel

I grund och botten hänvisar vi till de läkemedel som är utformade för att lindra huvudvärk. är smärtan inträffar två eller flera gånger i veckan är det inte ovanligt att vända sig till medicinen (på recept eller utan recept).

 Det betyder att samma läkemedel du tar för att lindra smärta kan också vara ansvarig för att orsaka smärtsam huvudvärk.

Den här typen av läkemedel bör minskas eller undvikas om du vill förhindra morgon huvudvärk:

  • spirin
  • Paracetamol
  • slemlösande läkemedel
  • Smärtstillande medel
  • Drug

Uttorkning

Det är klokt för att se till att du är ordentligt hydratiserad före kvällen. Även om kroppen inte är lika aktiv som den är under dagen, behöver den fortfarande vara ordentligt hydratiserad.

är du inte dricker tillräckligt med vatten, drar blodkärlen i huvudet för att balansera kroppens vätskenivån. 

Slipning av tänder

ruxism är ett mycket vanligt tillstånd hos barn (trots att den uppträder även hos vuxna) och är populärt kallad "slipning" av tänderna när de sover.

Denna omedvetna vana stramar ryggmärgen, vilket orsakar smärta och obehag på morgonen.

Poor sovställning

n av de vanligaste misstag när det gäller att få en god natts , är att du sover i en onaturlig position.

Det betyder att om du sover "uppkrupen" eller i en udda läge, sårad inte bara huvudet nästa morgon, men det kommer också rygg, nacke och axlar, etc.

Håll nacken rak och försöka sova på baksidan eller sidan. Undvik att sova på magen. Glöm inte att rätt sovläge hjälper blodet att cirkulera ordentligt, vilket också hjälper till att förhindra huvudvärk på morgonen.

Högt blodtryck och diabetes

åda tillstånden kan utlösa migrän på morgonen. Detta beror på det faktum att i båda tillstånden drar blodkärlen att sammandra,  ökar och muskler spännvidder, särskilt i huvudet.

orientering sängen

Vi hänvisar till läror den gamla disciplinen . nligt denna filosofi pekar sängens huvudtack alltid i norr för att främja korrekt vila och avkoppling på natten.

Detta kan vara grunden för vetenskapen: Jordens magnetfält antas fungera som en magnet på oss medan vi sover.

astfritt ben

Detta syndrom 

Det är en orsak till sömnstörningar eftersom muskelkramper håller hjärnan ständigt vaken. Detta kan ge dig huvudvärk när du vaknar.

Om du lider av illamående, kräkningar eller suddig syn på grund av huvudvärk, rekommenderar vi att du går till din läkare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar