Botar huvudvärk och stress med akupressur

 är en av de äldsta alternativa behandlingarna, och den används för att lindra olika sjukdomar. För att kunna utföra akupressur måste du lära dig att identifiera punkter, samlingar av nerver som du behöver trycka på. är du har hittat tryckpunkterna kan du stimulera blodcirkulationen och  spända muskler som kan orsaka smärta.

Huvudvärk tenderar att uppstå som ett resultat av  och spänning. För att lindra denna pest kommer vi att ge dig några akupressurtekniker som du enkelt kan utföra hemma.

Hur skriver du ut?

är du trycker på de olika punkter på kroppen, bör du se till att trycka lika mycket på den motsatta sidan, så att det finns en balans i 

För att stimulera området beroende på vilken typ av fysisk mottagaren du Önskar att du kan använda ett visst tryck, en långsam och cirkulär massage eller starkt gnidning. Du kan trycka på fingrar, ben, palm eller tummar.

kupressur mot huvudvärk och stress

Masser tempel

tinning dina lögner på sidan av huvudet, på ögonbrynet nivå. tt veta exakt var de är, placera tummen på utsidan av ögonbrynen och flytta dem 1, 5 centimeter till huvudet. är du har hittat dem,  samtidigt. Du kan massera i minst en minut. 

Inside ändarna av ögonbrynen

Precis ovanför näsan och insidan av ögonbrynen är två tryckpunkter som också kan hjälpa till att lindra  och spänningar. I det här fallet rekommenderar vi inte att du trycker på, eftersom det kan vara obekväma. Det är bäst att massera ditt pekfinger i 30 sekunder.

Småfingret och handleden

Hitta punkten mellan lillfingret och handleden och tryck hela tiden i 30 sekunder. Tryck på samma handled på båda handlederna och märk hur huvudstödet försvinner.

För total avkoppling

Om du vill helt slappna av, bli av med stress och huvudvärk, göra en näve med vänster hand, med tummen på toppen av pekfingret. kupressurpunkten är precis där tummen och pekfingret möts. Håll trycket i 30 sekunder och upprepa det med den andra handen.

nvänd dina fötter

 För att stimulera dem och lindra huvudvärk, tryck på området mellan storågen och den andra tånen. Du ska använda tummen och tryck på den övre sektionen i 30 sekunder till en minut. tt annat alternativ att bli av med huvudvärk och stress med akupressur är att sätta press på fotens nedre del, bakom fotbenet i 30 sekunder.Utför detta på båda fötterna.

Skull ase

Denna punkt lindrar huvudvärk och några andra symtom. Sätt ditt pekfinger på undersidan av din skalle och skjut utåt tills du känner dig avslappnad i detta område av kroppen. Du bör trycka på dessa två punkter och massera försiktigt i 30 sekunder till en minut.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar