Punktering i armar och ben - vad är det för?

Det är ingen tvekan om att det här är en obehaglig känsla. är dina armar, händer, ben eller fötter "somnar", är det svårt att veta vad man ska göra för att "väcka" dem igen. Läs mer om varför du upplever i dagens artikel!

umeracy and Puncture: Vad är det? Och vad orsakar det?

åde domningar och stickningar är ovanliga känslor som kan förekomma var som helst i kroppen. Men de flesta upplever detta i armar, ben, händer, fingrar och fötter. ågra av de vanligaste orsakerna till denna stickningar är

 • , antingen stående eller sittande (till exempel när de reser eller sitter vid skrivbordet)
 • Skador på en nerv - Om du skadar en nerv i nacken kommer du att kunna uppleva dessa känslor i dina armar och händer. Om du skadar en nerv i nedre delen av ryggen kan det påverka dina ben och fötter.

 • 
 • Herpes eller bältros
 • Dålig blodcirkulation på grund av inflammation i blodkärlen, ateroskleros eller trombos
 • Obalanserade nivåer av kalium, kalcium eller natrium
 • 
 • användning av vissa läkemedel
 • ervskada skada~~POS=HDCOMP på grund av högt alkoholintag, tobaksanvändning eller exponering för bly
 • 
 • insektsbett, kvalster eller djurbett
 • llergi mot skaldjur
 • Karpaltunnelsyndrom (handled)
 • 
 • Hypotyreos
 • Stroke eller andra ischemiska attacker

Hem fonder och rekommendationer för att lindra stickningar i armar och ben

vatten är det bästa sättet att "väcka" ben och armar när de somnar. . ågra flyttningar alltför kraftfulla på de delar av kroppen som är i sömn (fingrar, tår, etc.) till stickningar kvarstår.

nge en liten runda i rummet om du känner till en första stickning. Du kan behöva stå stilla i några minuter om du upplever kramp i benet, men rör sig är ett ganska effektivt sätt att vakna upp armar och ben, speciellt om du har suttit stilla under en längre tid.

Stå på tårna

Detta är en annan behandling för sovande ben. Stå på tårna som om du var dansare och lägg tillbaka dina klackar i golvet. Upprepa detta 10 gånger för att stimulera cirkulationen i benets nedre del. Om dina ben och fötter har en tendens att somna ofta för att undvika domningar medan du sover.

Ät mer järnrik mat

n brist på järn kan orsaka stickningar i händer och ben. Lägga linser och bett till din diet kan hjälpa till att minska punkteringen.Det är också lämpligt att äta mer ägg, mjölk, nötter, ärter, bönor och gröna bladgrönsaker som spenat och löv.

Gör en sammanställning av chili

Detta kan hjälpa till att lindra stickningen. Du behöver ett dussin röd chili kokad på hög värme och tryck sedan på dem genom en trasa. Lägg till den här komprimeringen i det berörda området. . Om du ofta lider av detta problem kan du få en behandling som är klar och uppvärmd ett ögonblick.

undvika vissa livsmedel och drycker

Det rekommenderas att inte dricka alkohol på middag eller efter middagen eller äta tunga livsmedel sent på natten.

en hälsosammare livsstil

Sluta röka, få motion med aktiviteter som simning, gör avkopplande övningar som yoga för att minska spänningar, undvika att stanna kvar i samma position för länge, vare sig står eller sitter, och slitage Lösa och fria kläder som ger bättre cirkulation.

Massage och hållning

är du känner till en första stickning är det en bra idé att massera eller gnugga området. Du kan även göra det varje natt för att förhindra. Om du sätter dig upp står du upp; om du ljuger, sätt dig upp; Om du stå, sitta ner. Oavsett om du märker stickningar i armar och ben medan du sover, kan det bero på att du ligger i samma position för länge. nvänd kuddar för att höja de drabbade områdena.

nvänd lämpliga skor

nvänd alltid strumpor av bomull eller ull som absorberar fukt och förhindrar spottning. yt strumpor tre gånger om dagen (var 8: e timme). Dina skor ska vara bekväma och gjorda av läder eller tyg. , eller använd sålar som ger bättre stöd för dina fötter. Undvik höga klackar eller skor som skipper när man går - se till att skorna har bra sålar.

Gör en vägg eller bollövningar

är du kommer hem från jobbet, särskilt om du känner stickningar eller om benen sover, ta av strumpor och skor och stå med ryggen mot en vägg. Krama fingrarna och palmerna mot väggen och böj knäna något. På kontoret kan du ta en boll i handen och klämma ihop så hårt som möjligt. Du kan göra samma övning för ben och fötter genom att trycka bollen mot golvet med fotsulorna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar