Upptäckt av bröstcancer med användning av ett piller

Hittills har upptäckt av bröstcancer baserats på självrannsakan och mammografi. Det har emellertid funnits fall där diagnostiska tekniker som använder röntgenstrålar kan ge falska positiva effekter.

På grund av detta, forskare har arbetat med nya metoder för att upptäcka bröstcancer tidigare genom tillförlitliga och korrekta visningar.

I en studie vid University of Michigan, var 

Även om p-piller är fortfarande i experimentstadiet, har förmågan att identifiera var cancercellerna mer exakt.

Låt oss nu gå in i mer detalj.

Det upptäcka bröstcancer kan vara snabbare och mer tillförlitlig

Falska positiva är mycket vanliga. Men nu detta piller är att, framför allt 

ftersom piller är fortfarande i testfasen, har det ännu inte testats på människor.

nligt chefen för studien använde Greg Thurber p-piller i europeiska kliniker och det har visat stor framgång, så förväntningarna är mycket höga.

tt piller som bara "tänds" cancerceller

Hur detta piller fungerar är mycket enkel: patienten tar tabletten oralt, och det kommer sakta släppa ett fluorescerande ämne som omedelbart kommer att ansluta sig till cancerceller, om de är närvarande.

Cancerceller kan sedan ses på enkla röntgenstrålar.

Forskare känner sig tvungna att utveckla denna teknik, när 

 • Dessutom inga standard diagnostiska tekniker kan specialister om cellerna eller tumören är cancerframkallande eller benign, vilket är anledningen till att falska positiva är vanliga.
 • ades Denna teknik presenteras med höga förväntningar i 251:e merican Chemical Society årsmöte & xposition (CS).
 • I en råttaanalys visades att detta piller omedelbart identifierade tumörceller.
 • Om tumören är godartad, det kommer inte att visas fluorescerande ljus, vilket eliminerar behovet av en biopsi. Som ett resultat kommer patienterna att kunna slappna av.

Inom några år, till en sådan piller kunna skilja mellan snabb och långsam tumörtillväxt

I flera fall patienternas behandling exponeras. Även om detta kan vara nödvändigt i vissa fall fortfarande tid en viktig faktor för att uppnå en tidig diagnos och minska svårighetsgrad.

För närvarande, det luminescerande ljuset endast skilja mellan tumörer och godartade tumörer. Det kan inte visa den tillväxthastighet som de maligna cellerna har.

 • Skaparna av sådana piller försöker nu att inkludera ett nytt element som har förmågan att identifiera graden av tumörtillväxt.
 • Detta nya objekt kommer tillåta patienter att få en omedelbar diagnos samt behandling anpassad efter deras specifika behov.

Detta kommer också att förhindra de som är för aggressiv eller inte tillräckligt aggressiva som skall användas. tt använda felaktiga tekniker kan förvärra situationen.

tunga steg, högre förhoppningar

Det är viktigt att läkare kan upptäcka cancer tidigt, men i vissa fall är det omöjligt.

Trots dessa allvarliga fall betyder 

Tack vare förskott i behandlings- och detektionsmetoder står vi inför en sjukdom som kan behandlas, och som miljontals kvinnor redan har övervunnit.

De som har överlevt bröstcancer är autentiska hjältar som visar oss att mod och styrka kan övervinna bröstcancer. Ändå behöver vi fortfarande vara mycket medvetna om följande saker:

 • Utför dagliga självkontroll av brösten.
 • Granska regelbundna undersökningar med vårdpersonal och få mammogram.
 • tt leva ett hälsosamt liv, undvika övervikt, inte röka och inte ha ett stillasittande liv.
 • 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar