Upptäcka skydommer med signaler från munnen

 för näringsämnen från mat, vatten, och allt annat som behövs för att fungera på sin optimala nivå.

Men det spelar också en viktig roll för din hälsa, för att 

Varje dag försöker förmodligen att upprätthålla en god munhygien för att eliminera de flesta av de virus och bakterier som kan orsaka tandproblem eller 

Men förutom att oroa om det, bör du också överväga några  Vet du vad de är?

Upptäckt av sjukdomen smärta i tänderna eller käken

Om du har smärta i nedre delen av käken och de börjar följas av trötthet och bröstsmärtor som strålar till armarna, det kan vara ett tecken på en hjärtattack.

Om smärtan uppstår i övre delen av munnen kan det dock indikera en bihåleinflammation. Dessa uppstår när de naturliga hålen kring näshålen blir inflammerade och det kommer att orsaka smärta som vanligtvis påverkar käken, tänderna och huvudet.

 från att bita tänderna på natten.

Vi rekommenderar att du läser: 

Upptäckt av sjukdomen från sår och munsår

Mouth Shield, munsår, leukoplaki och svampinfektioner är de vanligaste typerna av sår som kan uppstå i munnen när som helst.

 så det är viktigt att vara uppmärksam på vad de är eftersom de kan varna dig till en dold sjukdom, infektion, hög feber eller irritation i munnen ...

Discovery av sjukdomen från dålig andedräkt

ästan 90% av dålig andedräkt kommer från munnen och är associerad med en viss typ av bakterier på baksidan av tungan, eller 

Men den andra 10% bör göra dig orolig, särskilt när dåligt andetag kommer plötsligt. Det kan varna dig för typ 2-diabetes, leversvikt eller ett njure- och tarmproblem.

Upptäckten av sjukdom av förändringar i utseende i tandköttet

Om du upptäcker att  är de röda blodkroppen minskar, får det tandköttet att se bleknat ut. Du kan också märka att du har en röd, svullnad och skinnande tunga.

Om, å andra sidan ser tandköttet är röd och inflammerad, är det en indikation på att du har gingivit eller en bakterieinfektion.

Upptäckt av sjukdomen tandlossning

Om du plötsligt börjar känna att tänderna lossnar och känslan åtföljs av ljusa röda tandkött, är det viktigt att du besöker din läkare för att utesluta parodontit.

I detta fall har gingivit kommit till den punkt där den påverkar vävnaden som håller tänderna på plats.

Om du inte har några tydliga tecken på infektion och lider av karies, 

Kvinnor som redan har gått igenom klimakteriet bör ägna särskild uppmärksamhet åt dessa signaler, eftersom det vid detta skede minskad bentäthet, och det kan orsaka sjukdomen fortskrider ännu snabbare.

Se också: 

Upptäckt av sjukdomen blödande tandkött

Detta är en vanlig företeelse när du har haft någon form av skada eller infektion i området, men om blödningen är återkommande och du blöder mycket, kan det vara ett varningstecken på leukemi.

Om det åtföljs av näsblod kan det också indikera leverskador. Levern producerar ämnen som underlättar blodproppar, så om det inte fungerar 

Oavsett din situation bör du kontakta din läkare omedelbart. Om du ignorerar dessa tecken kan de utvecklas till allvarliga problem.

Du kan också märka en lite mer blödningar än vanligt när man tar aspirin eller gå igenom . Detta bör inte vara anledning till panik - bara titta noga på dina symtom och skölja munnen med vatten och lite bakpulver som desinfektionsmedel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar