Var inte rädd för att vara ensam: 9 tips som hjälper dig att acceptera tid ensamhet

Det finns inget gott eller dåligt som existerar när det gäller ensamhet. Det beror helt på hur vi väljer att spendera vår tid ensam.

I själva verket är det  så länge du väljer att utnyttja dessa stunder till förmån för din lycka.

De flesta människor, på en gång i sina liv, har känt sig rädda för att vara ensamma.

"nsamhet är den djupaste faktum av människans villkor. Människan är den enda som vet att det är ensam."

-Octavio Paz-

Människor är utan tvekan sociala varelser. Således är sociala relationer avgörande för vår mentala hälsa. Men varför är det att tiden ensam ses som skrämmande av vissa människor och roligt för andra?

Kulturellt,  och det har ett negativt och ledsamt perspektiv. Det tenderar att associera tid ensam med dåligt humör och 

I den här artikeln delar vi några råd som hjälper dig att ändra din inställning till enbart dessa ögonblick - de som kan leda till att du känner dig orolig - till otroliga stunder med dig själv.

1. rkänna ditt rädsla

Ibland är det svårt för oss att inse att vi ensam påverkar oss negativt eftersom vi använder olika sätt att fly undan för att ignorera våra känslor. Varje person är annorlunda, och därför är det svårt att identifiera vilka aktiviteter du göra för att "döda tid", men det betyder inte att bidra till att nå din

mål  Missa inte:

5 frågor för att hitta din väg när du känner dig förlorad 

Din kropp kommer utan tvekan att överföra och spela in alla känslor du känner dig dagligen.

är du är ensam, försök att stänga ögonen i några minuter. ndas och lyssna på din kropp för att ta reda på var denna rädsla för att vara ensam kommer ifrån.

3. ensa ditt sinne Under hela dagen får vi mycket information genom våra former av kommunikation, våra vänner, kolleger och familj.

Omedvetet går all denna information genom våra sinnen. Därför är det nödvändigt att spendera tid ensam så att vi kan lyssna på oss själva och bli av med allt som kan påverka oss illa.

4. eveal yourself

är du är ensam är det normalt att tristess kan få dig att känna att allt som är nostalgiskt kan överväldiga dig.  försök att göra roliga aktiviteter utanför din vanliga rutin,

som att lära dig en ny sport.

Läs om ämnen du inte känner till, lära dig ett nytt språk eller lyssna på en annan musiker.

5. Skriv ner dina prioriteringar  allt du bör göra och kommer att göra under hela månaden,

antingen på papper eller digitalt, ge dig själv möjlighet att läsa dem under din egen tid. Detta kommer att göra det lättare att bli av med dessa rastlösa tankar och känslor.

Om du gör detta kan du markera vilka av dessa behov som är en

prioritet  Kom ihåg:

Den viktigaste personen i ditt liv är dig själv.  tt hålla vår mentala hälsa viktig är viktigt för att vi ska känna oss harmoniska och lugna med världen och med oss ??själva i varje situation.

För att göra detta är det viktigt att veta ursprunget och orsakerna till vår rädsla. Vi kan göra det med andra människor, terapier eller andra alternativ som kan hjälpa oss 

Vi rekommenderar:

Du behöver tid för dig själv: 5 psykologiska dimensioner som bevisar det

7. Ta dig själv ensam för att växa Socialisering är vanlig bland människor. Det finns inget fel med att skapa nya vänner och leva med andra människor. Men rädsla för att vara ensam

börjar vanligtvis med en beroende av dem som finns runt oss. 

spenderar tid ensam låter oss skapa en känslomässig balans inom oss som är nödvändig för att vi ska vara lyckliga.

Genom att göra detta kan du förstå roten till denna beroende som håller dig från att leva ett liv av mental autonomi, frihet och god hälsa. Långsam, 

är detta händer börjar du känna dig tryggare och mer självständig. 

Koppling från omvärlden kan vara mycket fördelaktig att ansluta till dig själv. Det låter dig lyssna noggrant på dina egna tankar, känslor och känslor. 

fråga dig själv i de ögonblicken om du är nöjd med dig själv.

ller åtminstone om du vill ändra något om ditt liv eller om du vill ställa in nya mål för dig själv.

9. lenetime stärker din personliga autonomi 

jut av din egen tid oftare och låt dig upptäcka nya förmågor. Försök att stärka ditt personliga självkänsla och växa som en individ. Det kan tyckas fantastiskt, men frihet är en av de mest fördelaktiga prestationer som kommer från en tid. Det låter dig ställa frågor, lära, lära och göra saker som verkligen får dig att må bra.

Vilken typ av personlighet är de som inte är rädda för att vara ensamma?

Även om det verkar ovanligt för oss finns det de som inte är rädda för att vara ensamma. De njuter av de ögonblick som de har för sig själva på ett extra sätt.Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar