Har du fet lever?

n ohälsosam livsstil, övervikt eller brist på tillräcklig näring är alla faktorer som kan leda till fettlever. xperterna säger att detta är en av våra vanligaste sjukdomar. Lyckligtvis kan du göra något åt ??det. Genom att följa några riktlinjer kan vi eliminera överflödigt fett från levern.

Vi kommer att förklara detta mer i detalj i dagens artikel. Låt oss ta en titt på de vanligaste symptomen, så du kan göra lite tid. Kom ihåg, om du är osäker, prata med din läkare. Din hälsa kommer först!

Vad är fettlever? Vilka är anledningarna?

Inom läkemedlet kallas leverlever för leverstatos. Först bör vi nämna att det är en godartad sjukdom. 

I allmänhet fettsyror och triglycerider som ansamlas i levern och orsakar sjukdom. Liver "stängd" och kan inte längre utföra sina metaboliska funktioner eller rensa bort gifter så effektivt som tidigare

Du bör också veta att när extra fett ackumuleras i levern, kommer det att finnas lite skada som det kommer att försöka helhet. 

Läkare säger att vår lever innehåller fett. är fettnivåerna överstiger 10%, lider vi av fettlever. Denna sjukdom kan detekteras genom blodet, som då innehåller skadliga ämnen som inte har behandlats i levern. Dessutom kommer vi att uppleva inflammation och obehag.

Vad orsakar fettlever?

Många lägger fettlever i samband med alkohol och andra skadliga vanor. Detta är inte alltid fallet. Det finns även andra riskfaktorer än tänka på:

  • 
  • ärftliga metabola sjukdomar
  • 
  • Missbruk av vissa läkemedel, som antiinflammatorisk, analgetisk, aspirin, tamoxifen och steroider.
  • 
  • Diabetes typ II är en annan vanlig orsak.

Hur vet jag om jag har fet lever?

Många av symtomen kan förväxlas med andra sjukdomar. Om något av dessa symtom kvarstår i flera veckor, eller om du känner att du inte längre kan leva ett normalt liv och symptom gör du förlorar aptiten och vilja att arbeta, bör du besöka din läkare

Trötthet

n av de mest märkbara tecknen på fettlever eller andra leverstörningar är en mycket tydlig trötthet . Det är speciellt märkbart på morgonen. Det är svårt att gå upp och hitta energi för att börja dagen. Trötthet kan också vara mycket märkbar efter måltiden.

Obehag

är levern innehåller för mycket fett, orsakar det inflammation och ökning i storlek. uksmärta åtföljs ofta av ett mycket karakteristiskt obehag under revbenen. Detta tryck utvecklas till en typ av brännande smärta.

rist på aptit

. Digestionen blir matt och tung, ofta smärtsam. Detta leder till en alarmerande viktminskning.

isk för cirros

Som tidigare nämnts kan överflödigt fett i levern leda till skador och ärrbildning som leder till cirros. Om detta förblir obehandlat kan det utvecklas till gulsot. Då kommer huden och ögonen att ha en gulaktig färg.

tt annat viktigt symptom att vara medveten om är att kroppen sväller upp, inklusive ansikte och ben. nledningen? Levern kan inte syntetisera proteiner som den ska och kroppen löser detta genom att hålla fast vid vatten.

Vi kan dra slutsatsen att närvaron av för mycket fett i levern är en hälsorisk som, om den lämnas obehandlad, kan leda till allvarliga problem 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar