Blöder du ofta blödning? Ta reda på varför!

Det finns många anledningar till spontan näsblod. Det kan vara relaterat till rinit eller torrhet i näsan. Det kan dock också peka på andra hälsoproblem, såsom arteriell hypertension. Om du lider av regelbundna näsblod, kontakta din läkare.

I denna artikel kommer vi att förklara några av de vanligaste orsakerna till näsblod. Dessutom kommer vi att komma över några aspekter som du bör tänka på för att förhindra allvarligare sjukdomar.

Varför blöder vi blod?

Vissa tenderar att blöda näsan blöder ganska ofta. Den vanligaste förklaringen till detta fenomen är att den , slemhinna. Vanligtvis blöder man från en av näsborren, men det är möjligt att blöda av båda samtidigt.

Om du har blödning i detta område är blödningen vanligtvis inte så svår. Det kan vara att man har rört det området med överdriven torr luft eller allergisk rinit.

I vissa fall kan det också vara en indikator på okontrollerad arteriell hypertension. Våra kroppar är intelligenta organismer och de anger vilka problem vi gillar. Detta gör kroppen med signaler som lätt näsblod, för att sänka ett högt arteriellt tryck.

Vi visar dig några av de möjliga orsakerna till att du blöder din näsblod. Vi kommer också att visa dig hur du övervakar din hälsa genom hur du upplever detta fenomen.

Svårare sjukdomar

Du bör låta din läkare eller en specialist i öron ställa en diagnos. Men du kanske vill veta vilka sjukdomar som har en näsblod i listan med symptom. Således kan du bestämma hur allvarligt ditt problem är.

äsblod är ett symptom på följande sjukdomar:

 • Liver Disease
 • godartad eller elakartad tumör
 • Leukemia

Vad ska du göra när du blöder näsblod?

är du märker att du börjar näsblod, bör du klämma runt näsan med fingrarna och luta huvudet framåt. . åda dessa positioner gör att du kan svälja blod och förhindra att du förstår när blödningen slutar.

Vänta några minuter och om blödningen fortsätter måste du gå till doktorn.

Om blödningen stannar, håller eller ett aspirin. Försök att inte blåsa dig så hårt i näsan.

är du bestämmer dig för att gå till doktorn eller inte, kan du också ha följande symtom i åtanke.

brist på vitamin C

n av de vanligaste orsakerna du blöder näsblod ofta och om det finns tecken på sjukdom, är en brist på vitamin C.Detta vitamin hjälper till att stärka kapillärerna.

Du får vitamin C genom följande livsmedel:

 • Citrusfrukt, som citronskal (bör vara organisk).
 • nypon
 • Guava
 • Carry
 • Paprika
 • persilja
 • Kiwi
 • roccoli
 • Jordgubbar

Du kan också ta tillskott av vitamin C. Om du tar för mycket, eliminerar kroppen det lätt genom urinen. Så det är inte möjligt att ta en överdos av detta vitamin.

Schüssler salt

Schüssler salt är en naturlig lösning som ger dig homeopatiska doser av mineraler. Det betyder att det inte har några biverkningar.

Det finns tolv typer av salt som representerar olika mineraler som naturligt finns i kroppen. Vi får också dessa mineraler i vår dagliga kost. Inte nog med att de ger kroppen med mineraler den behöver, men också distribuera dessa mineraler på rätt sätt, så att de är på rätt plats vid rätt tidpunkt . är en gång har tagits separat har salt varit sin specifika funktion. Det finns några speciellt rekommenderade för näsblödning:

 • Kalciumfosfor (Kalciumfosforum).
 • Kaliumsulfat (Kaliumsulfat).
 • Järnfosfat (Ferrum Phosphoricum).

Du borde placera två tabletter under tungan tre gånger om dagen. Ät sedan inte, drick eller konsumera produkter med stark smak (tuggummi, tandkräm). Ta det först på morgonen, det andra på eftermiddagen och det sista på kvällen. Fortsätt behandlingen i minst en månad.

Du kan kontakta en homeopat som kan behandla specifikt för dig och bestämma hur länge behandlingen ska följas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar