Tar du antidepressiva medel? Innan du slutar, det är något du behöver veta

För vissa kämpar 

För andra var det inte svaret som de hoppades på, eller de bestämde sig för att inte ta dem av andra skäl.

Om du hamnar i den senare gruppen finns det några saker du borde veta innan du slutar ta dem. 

 hjärna Här är några faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för att sluta ta antidepressiva medel:

Du måste arbeta tillsammans med din läkare

Om du funderar på att sluta ta antidepressiva medel, är det viktigt att du

Talar öppet till din psykolog eller psykiater om dina förväntningar, rädslor, tvivel och hopp. 

kommer att förklara de biverkningar man kan förvänta sig under processen. Många bestämmer att de mår bra och inte behöver medicinering. Detta är en vanlig situation när emotionell balans uppnås. Den glada känslan är emellertid ofta ett resultat av att man tar antidepressiva medel.

Din läkare behöver veta vad du känner och hur du känner. På så sätt kan han eller hon ge dig råd om huruvida det är en bra idé att sluta behandlingen eller inte.

Du kanske inte är säker på om det du känner är normalt eller om du behöver en justering. Processen tar vanligtvis lång tid, och vissa människor blir trött på att prova nya doser hela tiden.

Om din läkare håller med om att stoppa behandlingen är en bra idé, kommer du att

göra en plan för att gradvis minska användningen av antidepressiva medel. Om du vill sluta ta medicinen för att du är missnöjd med biverkningar,

kan psykiater din erbjuda alternativ som fungerar för din kropp. Glöm inte att läsa:

8 tips för att naturligt övervinna sorg och depression 

ågra kommer till klassen hans psykiater eller psykolog, frustrerad över att ha tagit antidepressiva medel i flera månader utan att se några förändringar. ller kanske finns det förändringar, men de är negativa.

aturligtvis vet du att

sorg , brist på intresse för allt, dina osäkerheter och andra situationer det är därför du tar antidepressiva läkemedel ska försvinna. Medan dina läkare också vill att ditt antidepressiva ska vara som en trollstav, varnar du för att allt kommer att försvinna,

är faktiskt mycket mer komplicerat än det. din läkare vet hur mycket tid du behöver för att bli bättre. Får inte avskräckas och försök att ändra din dos enbart. Om du gör det kommer ditt eget liv att äventyra, och biverkningarna kan komma att gå ur kontroll. Din läkare kommer att be dig att vara tålmodig och du måste verkligen försöka.

Ditt humör kommer förmodligen att förändras temporärt.

är du slutar ta antidepressiva läkemedel utan din läkares godkännande kommer du förmodligen inte att tänka på allt du behöver för att kontrollera konsekvenserna ordentligt.

Det är därför flera

studier ökar risken för självmordsföreställning. Förhållandet mellan att ha farliga tankar och sluta med antidepressiva medel har dock inte bekräftats slutgiltigt.

Vill du lära dig mer?

Du kommer att älska dessa 7 sätt att naturligt förbättra ditt humör 

Som vi har sagt ovan har antidepressiva medel en direkt effekt på din hjärna. Deras jobb är att reglera hjärnans funktion.

är du slutar behandlingen, stannar denna reglering "rainsjuka" eller en känsla av elektrisk skada på huvudet

 • Förlust av förmåga att koncentrera
 • Humörsvängningar
 • Oförmåga att göra enkla uppgifter
 • Glömska
 • Varje person vill ha olika upplevelser. Du kommer nog inte märka någon skillnad under de första dagarna, och du kanske inte kan tänka klart nästa.

Det är mycket normalt och

även om det inte ska skrämma dig, det är tillrådligt att få din läkare att kontrollera symptomernas allvar. 

Människor med depression kämpar mycket på en gång. Det här är de känslor som kan känna sig som en virvelvind, och så är alla medicinska recensioner och yttre förslag.

Det kan vara förvirrande att höra allt detta och det kan få dig att undra hur mycket kontroll du fortfarande har över ditt liv och dina beslut.

Du bör alltid komma ihåg att

beslutet att ta antidepressiva eller inte är din och din egen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar