Ta reda på om pH-värdet är ur balans

är man tittar på maten du får i dig varje dag märker du förmodligen att det mesta gör att pH i kroppen blir lägre eller surt. Vad betyder detta? är de sura substanserna intar kroppen har de en negativ effekt som du bör ta hänsyn till, eftersom det kan göra dig mer mottaglig för mycket allvarliga sjukdomar.

För att förstå lite mer om denna process bör du veta att pH-balansen i din kropp spelar en viktig roll i din övergripande hälsa. PH-skalan varierar från 1 till 14, där 1 är extremt sur och 14 är extremt alkalisk eller alkalisk. 

Med dagens livsstil och särskilt den typ av mat vi väljer att äta kan sätta kroppens pH-balans i spelet, genom att vara mer arg än grundläggande. Så det är viktigt att utveckla bättre matvanor och öka intaget av mat med grundläggande egenskaper - som dessutom bekämpar halsbränna.

Fyra viktiga metoder för att bekämpa syra

utrition

Som tidigare nämnts, den mat du äter avgörande för att styra syran i kroppen och hålla pH-balansen i schack. Du bör veta hur man identifierar maten som gör kroppen mer sur och de som gör pH mer grundläggande.

"Du är vad du äter" vi har sagt tidigare, och vi säger det igen. v den anledningen bör du öka intaget av grundläggande mat i din dagliga kost och lägga till alternativ rik på kalium, magnesium och kalcium.

  • ågra av de mer grundläggande matvarorna är: mejeriprodukter, ost, rött kött, raffinerade spannmålsprodukter, vitsocker, te och kaffe
  • Fysisk aktivitet

Om du lever en mycket avslappnad livsstil, kommer din kropp att sakta ner i processerna, vilket gör det svårare att balansera pH.

xperter rekommenderar en diet- och träningsplan som är anpassad till individens ålder och fysiska form. På så sätt kan matsmältning, som stimulerar behandling av toxiner, aktiverar och förbättrar organens funktioner. engör kroppen

n regelbunden rengöring av kroppen är nyckeln till att eliminera höga syror i kroppen och kan också bidra till att förebygga sjukdom. Samling av toxiner sänker pH, så det är viktigt att ta bort dem om du vill ha en frisk kropp. n rengöring i form av färska smoothies och örtte är ett bra sätt att återvända i balans.

motionell balans

nligt Världshälsoorganisationen (WHO), innebär en sund kropp både fysiskt och psykiskt välbefinnande, förutom en sund social miljö. "Sund själ, frisk kropp, och vice versa."

är Stressen tar över våra sinnen och våra känslor fungerar inte ordentligt på hormonerna i kroppen, vilket orsakar ackumulering av toxiner i kroppen. Om du vill öka pH-balansen i din kropp är det viktigt att bekämpa stress och uppnå en känslomässig balans. 2 smoothies som åter balans

Törst stänga grön smoothie

Denna förtjusande smoothie är rik på vitaminer och mineraler, och lägger mycket energi på dagen.

Det hjälper också till att öka ditt pH, tar bort toxiner och släcker din törst.   • ½ ananas
  • n handfull färsk basilika, romansallad eller persilja
  • Metod

Skär apelsinerna i tärningar, skära upp ananas, och lägga till både frukterna i en bländare tillsammans med de gröna bladen. landa alla i några minuter och drick smoothia coolt, helst på en tom mage.

Spenat Smoothie

Gröna bladgrönsaker är packade med fibrer, vitaminer och mineralämnen som förbättrar digestion och avlägsnar toxiner från kroppen.

Denna spenatmoth balanserar kroppens pH samtidigt som du förbättrar din övergripande hälsa och förebygger sjukdom. Ingredienser  • 1 kopp röda druvor
  • 1-medium apelsin, skalad
  • 1 banan
  • 2 dl vatten
  • Hur gå vidare?

Lägg till alla ingredienser i mixern och blanda i några minuter tills du har en jämn blandning. Drick denna smoothien på en tom mage.

ADVERT

Lägg till din kommentar