Fotsvamp: Förebyggande och behandling

, sulan på foten, och sidorna av fötterna.

lla som utsätts för heta och fuktiga förhållanden kan få en fotstopp.

Som med någon annan typ av svamp kan den spridas genom hudkontakt eller delning av personliga tillhörigheter. Även exponering för förorenade ytor som pooler och offentliga duschar kan överföra denna svamp.

Man tror att omkring 98% av fallen orsakas av svampen dermatofyter, och de återstående två% när jästen Candida eller andra bakterier börjar blomma.

Oavsett orsaken, alla som lider av fotsvamp vara överens om att det är nödvändigt att ha en quick fix, eftersom symtomen är mycket obehagligt och kan påverka hälsan hos dina fötter.

Har du det här problemet?

aturliga behandlingar för fotsvamp

Ta reda på om du har fotsvamp är ganska bra, och de vanligaste symtomen är oftast:

 • svår klåda
 • stark lukt
 • låsor
 • fuktiga områden
 • smärta och rodnad i området

Tyvärr har inte behandling så enkelt som en diagnos eftersom för att ta bort svampen och återställa fötter god hälsa.

Ju tidigare du börjar ta itu med detta problem desto tidigare kan du lägga det bakom dig.

Cider ättika

Denna naturliga produkt innehållande vissa syror och näringsämnen som reglerar hudens pH och saktar ner utvecklingen av svamp och att förhindra beriberi.

Tillämpning av äppelcidervinäger på fötterna  • landa asparges och vatten i en skål och låt fötterna vara i 20 till 30 minuter medan blandningen fungerar.
 • Torka fötterna väl efter denna behandling. För bästa resultat, upprepa det varje dag.

tea tree olja

Denna naturliga produkt  • För att behandla fotspår blandade lika, dela tetreol och olivolja och applicera sedan på de drabbade områdena med en bomullspinne.

Kanel

Kanel är en krydda som har antibiotiska egenskaper till  • Gör ett te genom att koka sex kanelstänger i sex koppar vatten (3 liter). Lämna fötterna i vätskan i 20 minuter medan vätskan kyls.
 • Torka dina fötter bra och upprepa det varje dag.

loe

loe vera har fuktgivande och reparativ egenskaper som gör det till ett utmärkt alternativ för att bekämpa symptomen på fotsvamp och skydda den känsliga huden på detta område. • Skrap gula från ett friskt löv av aloe vera och applicera det på de drabbade områdena två gånger om dagen.
 • 

Hur kan du undvika fotspår?

Den som utsätter sina fötter för värme och våta förhållanden löper större risk att utveckla fotsvamp.

För att bli av fotsvamp kan vara svårt, så 

nvänd ordentliga skor

Helst bör du bära skor som tillåter fötterna att andas, och vilket förhindrar ackumulering av fukt och värme, förhållanden som är idealiska för svamptillväxt.

Undvik att dela skor och strumpor

Oavsett hur nära du kan vara en person, försöka att inte dela tillgångar som kommer i kontakt med fötterna, eftersom detta är ett bra sätt att sprida svampen i

inte gå barfota i fuktiga områden

Vissa människor har inga problem att gå runt barfota på platser som simhallar, omklädningsrum och offentliga duschar - och det är först och främst hur de flesta av dem utvecklar fotsvamp. Det är en bra idé att alltid ha sandaler och 

Torka fötterna ordentligt

Om du inte torka fötterna väl till områdena mellan tårna vara fuktigt, vilket skapar en perfekt miljö för svampen. Det är klokt att se till att du är helt torr på fötterna innan du bär strumpor och skor.

Välj ett torrt pulver

ntifungal pulver är bättre än sprayer eller krämer, eftersom 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar