Frekvent urinering (Overactive Bladder Syndrome): Vad är detta?

Detta har sannolikt hänt dig mer än en gång. Du har haft dagar där du går och gör hela tiden. Så snart blåsan töms måste du kissa igen. Vad är orsaken till detta? Och ännu viktigare är detta orsaken till ångest? Låt oss förklara vidare.

1. Frekvent urinering: Vad orsakas av det?

Overaktivt blåsesyndrom är vanligt bland dagens kvinnor. Vi brukar behöva kissa oftare om vi dricker mer än vanligt. Det här är bra eftersom njurarna måste filtrera ut toxiner från kroppen. Men det händer att vi ofta kör på toaletten även utan att dricka mycket.

Om du kommer att kissa flera gånger under natten anses detta vara "nocturia". Det är vanligare bland män än kvinnor, särskilt efter en viss ålder då män kan få problem med prostata. För kvinnor kommer en överaktiv blåsesyndrom att komma och gå, och det kan bero på följande faktorer som är värda att se igenom:

1. n dryck för många energidrycker

Det kan komma som en överraskning, men vi pratar inte bara om de som dricker för min kaffe. ndra drycker med koffein, som soda och energidrycker kan också påverka dig. Detta är inte hälsosamt eller dumt. Kom ihåg att mängden urin vi producerar dagligen beror huvudsakligen på kroppens elektrolysbalans. Om vi ??dricker för mycket energidrycker under lång tid kan det leda till obalans i njurarna. Det är helt enkelt inte värt att ta chansen, så drick dessa i måttliga mängder.

2. Diabetes

Diabetes har många symtom och ofta urinering är en av dem. Detta leder till uttorkning och låg kaliumnivå. Men slappna av, diabetes är också förknippad med andra faktorer som snabb viktminskning, trötthet och yrsel. Frekvent urinering beror på att kroppen inte kan producera insulin, så att överskott av socker i blodet släpps genom urinen. llt detta gör oss törstiga och vi gråter också ofta.

3. Vissa läkemedel

Vissa medicinska behandlingar kan leda till förändringar i urinblåsan och därmed vanligare urinering. Läkemedel som lorazepam kan ha denna effekt. Läs alltid listan över biverkningar när du tar nya läkemedel och var medveten om dem under behandlingen.

4. Stressstörningar

Ångest och stress uppstår genom livet, och detta kan faktiskt förändra våra biologiska processer. Magproblem, tarmproblem, nervositet, diarré och utan tvekan en överaktiv blåsan är vanliga i dessa situationer. Du måste informera din läkare om du upplever dessa symtom och alltid behåll en flaska vatten. Varje gång du blötlägger, borde du dricka lite vatten efteråt för att undvika uttorkning.

5. Infektioner

Urinvägsinfektioner är utan tvekan den vanligaste orsaken till täta urinträngningar. Infektioner i urinvägarna, urinblåsa, vävnads njure eller vagina kan alla leda till detta obehagliga tillstånd. Ibland på grund av hormonella förändringar, bakterier eller nedsatt immunförsvar. Du bör alltid tala med din läkare om detta, så att du kan få rätt behandling och ger dem möjlighet att fastställa vad som var orsaken till infektion och vilken medicin du behöver. Under tiden har vi några enkla tips du kan följa hemifrån.

2. nkla lösningar för överaktiv blåsa

Minns att frekvent urinering kan vara ett tecken på sjukdom eller andra hälsoproblem. Det första du behöver göra är att hitta orsaken till problemet. Finns det någon stress eller en infektion? Helst du kommer att följa en behandling som rekommenderas av en läkare, men du kan också följa dessa riktlinjer:

  1. Diet Ändringar: Undvik ingredienser som irriterar och livsmedel som vinäger, kryddor, kaffe, chili, rött kött, choklad , mjölk och mjölkprodukter, mjöl och vitsocker. Ät mer grönsaker.
  2. örja dagen med en kopp te med citronfärg med citron.
  3. Ät en vitlöksklyfta varje kväll, med ett glas varmt vatten. Det fungerar bra som ett antibiotikum.
  4. Ginger är bra mot gungor.
  5. Drick mycket vatten för att hålla dig hydratiserad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar