Lysa upp ditt hem med naturliga dofter

Om du vill maskera eller eliminera dofter i ditt hem som är svåra att bli av med. ller om du vill ha alternativ till luftfräschare som skadar miljön, kommer du att uppskatta denna artikel. Vi ger dig förslag på naturliga dofter du kan prova istället för de du får i affären.

Många kommersiella sprayer och parfymer du kan köpa innehålla gifter och kemikalier inte bara förorenar luften du andas, men som också kan få negativa hälsoeffekter. De är dyra och har ingen varaktig effekt på de lukt du vill bli av med. Varför inte prova en lösning som är både naturlig och lätt att använda utan att vara dyr? Vi är säkra på att du hittar allt du behöver i ditt eget kök. Om du har en ingrediens eller två, är de lätt att hitta på den lokala mataffären.

aturliga dofter för hemmet

Vanilla

Droppa några droppar naturlig vaniljextrakt på en bomullstuss och placera den i en liten skål som du inte tror kommer att välta. Du kan göra det i varje rum du känner behöver en förfriskning. Doften kommer att vara i ca fyra timmar och kan enkelt bytas ut genom att droppa över några extra droppar eller lägga till en ny bomullspott med vaniljdamm.

Herb och frukt dofter

 Skala apelsinerna och citroner, men håll kvarskalan. landa skalen med mint och rosmarin tills du har en jämn blandning. Häll vattnet och alkoholen i en tom sprayflaska och blanda frukt- och örtblandningen. 

Torkade blommor

nvända vissa ros stjälkar, eukalyptus blommor (och tidskrifter), lagerblad stjälkar, grenar av valnötsträd, grenar från myrt- och timjan buskar, såväl som salvia, ingefära, vanilj och kanel buskar. Kombinera dem i små buketter och låt dem lufttorka, eller klippa upp dem och sätt i små väskor som du kan lägga i dina tvättlådor. är du märker att de inte luktar tillräckligt bra längre, kan du uppdatera dem genom att droppa över medicinsk alkohol eller rosolja.

Färska grönsaker i köket

nvänd något av dessa förslag för att täcka lukten av stekt fisk, fisk eller mat som kommer att bli dålig. Spenatspenat, rosmarin eller timjan i små krukor. Det ger dig färska örter för användning i matlagning, men uppdaterar även köket med naturliga dofter. Om du vill ha något kul att se på, är lavendel ett bra alternativ, men denna växt används inte ofta i traditionella recept.

lommande kvitten

lomman av denna frukt, som är mogen på hösten och används ofta i marmelad och sylt, kan placeras i garderober och kläder lådor för att fräscha upp kläder. Se till att växten är torr och utan mögel, eftersom det kan locka till insekter.

egagnade tvålstycken

Vad brukar du göra med bitar av parfymerad hand eller duschvål du har lämnat? I stället för att kasta dem när de blir för små för att användas, varför återvinner de inte för användning för att friska upp hemma? iva bitarna i bitar och lägg dem i en bomullspåse. Små väskor kan sättas i garderoben eller garderoben. Du kan också återanvända parfymer som du inte längre använder. Torka dem med vatten i en liten skål och placera i rummet du vill fräscha upp. är vattnet förångas kommer parfymens doft att sprida sig i luften.

akpulver

landa en halv kopp bakpulver och 8-12 droppar av en eller flera eteriska oljor som du själv bevarar. Skydda med ett pappers- eller plastlock, du har gjort hål. Ta upp det hemmagjorda luftfräsaren genom att placera det i en ljusstake eller bakom en växt. 

Doftgelé

Istället för att köpa inköpt dyrbart doft, bör du försöka skapa din egen. 3 droppar av din favoritmatfärg och 30 droppar av ditt favoritpulver. Koka en kopp vatten och gelatinpulver över låg värme. är du kokar, lägg till en extra kopp vatten och en kopp salt tills blandningen tjocknar. Ta bort värmen och tillsätt doften och färgblandningen innan den är kall. Du kan styva vilken form du vill ha och lukten kommer att ligga i ungefär en månad.

Luftrenare för bilen

 Välj ett foto du gillar och klippa ut två kopior. Lim dem till tjockt papper eller papp och skär dem runt. Dip 10 droppar av en essentiell olja du gillar på varje sida och låt den torka. Gör ett hål på toppen av en tråd och häng upp det i bilen. Dryck mer olja efter behov.

rewed Smells

Om du inte vill ha ett hantverksprojekt kan du brygga naturliga dofter. Koka lite vatten i en kastrull och lägg till en eller flera av följande ingredienser: Kanelstänger, vaniljextrakt, kryddnejlika, citron- eller apelsinskal och kaffebönor. Häll i en liten dekorativ skål och placera den i rummet du vill fräscha upp. 

pelsiner och nötköttspulver

pelsiner och nejlikor har en fräsch, uppfriskande och söt lukt som du enkelt kan applicera på naturliga dofter i ditt hem. Sätt in pannans spetsiga ände i orange och placera mer i små skålar runt hemmet. Den vackra doften den här skaparen kan vara i flera dagar eller veckor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar