Vänskapen mellan kvinnor: Ett sensationellt sätt att bekämpa stress vid

Vi kan ge dig tusen skäl till varför vänskap är fördelaktigt , hälsosam och nödvändig för människor. Men även då skulle vi inte ha förklarat alla orsaker till det.

Det finns emellertid många studier och arbeten inom socialpsykologi och hälsa som visar oss något mer speciellt och intressant om detta fenomen.

 än vänskapen mellan män, så mycket så att känslan av tillhörighet och etablerat en ömsesidig förståelse är ett lämpligt sätt att minska stress och på.

Det är dock viktigt att göra något klart: de positiva effekter på vår hälsa och välbefinnande är inte orsakas av att ha många "vänner", men i stället för att ha autentiska och meningsfulla vänskap, som du kan räkna på fingrarna av ena handen.

I dagens artikel kommer vi att prata om detta.

I en värld av tomhet är det viktigt att vara positiva relationer.

Till denna dag är vi alla mer kopplade än någonsin, men i sin tur mer avlägsna än någonsin.

Vi har dussintals vänner i våra sociala nätverk. Dessutom kommunicerar vi via snabbmeddelandesystem. Vi använder expressionsikoner för att representera de känslor som vi inte uttrycker så lätt senare i verkligheten.

Vi gör Whatsapp-grupper, säg god morgon och god natt genom dessa typer av plattformar. Ändå desto mer interaktion vi har, desto större tomhet, känslan av att vi "saknar något" vi upplever. n tillfredsställande integritet kan saknas där speciella människor omger oss. Det här är människor som gör oss glada ansikte mot ansikte, vilket gör oss säkra med deras närhet. Dessa är speciella människor som vi kan erbjuda vår vänskap och ömsesidig förståelse i utbyte mot ingenting.

i sin tur är ett sensationellt sätt att bekämpa denna berömda existentiell tomhet för att främja god

sociala relationer Läs också:

Fem tankar för kvinnor som gör allt för andra 

För att förstå hur och på vilket sätt män och kvinnor hanterar stress, vi måste dyka in i den någonsin fascinerande världen av neuropsykologi.

är en kvinna upplever ångest och stress under lång tid blir det en sann "cocktail" av neurotransmittorer i hennes blod. Cortisol och adrenalin utgör denna cocktail.

 • Detta ökar
 • blodtryck För kvinnor är det ett hormon som samtidigt fungerar som en neurotransmittor. Det är nyckeln till att minska effekterna av det ovan nämnda scenariot.Detta är oxytocin.
 • oxytocin,

förutom att motverka produktionen av kortisol och adrenalin, gör kvinnor tyst, minskar rädsla Stress påverkar dock män på ett mer komplicerat sätt.

Först finns det en aspekt som i sig är intressant: män producerar lägre mängder oxytocin.

 • ftersom de inte dra nytta av närvaron av oxytocin lika mycket som kvinnor, känner de sig starkare eller mer avancerade.
 • De engagerar i genomsnitt mer med känslomässig återhållsamhet. Till exempel öppnar de inte så lätt för att prata om det intima och personliga universum som är deras känslor.
 • llt detta gör stress en djupare och mer kronisk aspekt för män.

Discover

5 saker du behöver veta om ångest 

Kvinnor har en biologisk behov av att "ansluta" med andra, för att bygga länkar baserade på empati och erkännande.

llt detta förklaras utan tvekan av den höga närvaron av oxytocin i honhjärnan. Detta är ett hormon som syftar till att främja omsorg och uppmärksamhet för andra.

Så när livet blir en berg-och dalbana när stress och

 • rädsla vänskap med andra kvinnor för att reglera dessa fasor och för att uppnå betryggande ömsesidig förståelse Vidare bör det noteras att vänskapen mellan kvinnor är en dimension som ger dem olika, medan kompletterande aspekter av en romantisk relation eller förhållande till en
 • relativa Om du har en solid och meningsfull vänskap, vet att du kommer att kunna ventilera dina tankar och känslor till dina vänner utan att bli dömd, precis som du kan när du öppnar för en familjemedlem.
 • Du vet också att dina vänner inte är engagerade i att lösa dina problem. Det är inte deras funktion, och de vill inte heller få det.
 • Vad du behöver är att känna dig hörd och förstådd. Slutligen är en positiv, solid och respektfull krets av vänner nyckeln till ett hälsosamt och tillfredsställande liv för oss alla.

Men för kvinnor är detta känslomässiga band mer intensivt och mer nödvändigt. Detta beror på, låt oss erkänna det, inget är så terapeutiskt som att ha en kopp kaffe med dina gamla vänner. Du kommer glömma dina problem direkt.

Huvudbilden gjord med tillstånd av

© wikiHow. com 

ortsett från fördelarna med drycken, hjälper hela ritualen att dricka kaffe med vänner för att frigöra sinnet, lindra stress och som kan skapa en positiv upplevelse. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar