Bli av formen med dessa tips

Mögel. Det finns lite som är så upprörande och ohälsosamt. Mögel växer på fuktiga ställen i huset, till exempel kök, kakel och mattor. Men vi råkar hitta dessa fula fläckar någon annanstans.

Miljoner människor söker läkarvård varje år på grund av astma och allergiska reaktioner som kräver behandling. Om du inte handlar tillräckligt snabbt 

Det är därför viktigt att du skapar en bra rutin för rengöring av dessa fuktiga områden. Lika viktigt är att du lär dig några effektiva sätt att bli av med denna irriterande vardagliga fiende. Vill du lära dig några metoder nu?

Vi visar dig!

Vad är mögel och varför förekommer det?

Mugg är en typ av svamp. Det hör inte till något djur eller växtriket. Under de rätta förhållandena växer den i cellkolonier:

  • Tillfredsställande tillförsel av syre.
  • Hög luftfuktighet.
  • Varm temperatur.

aturligtvis kan vi inte stänga termostaten hela året. Det skulle vara omöjligt. llt vi kan göra är att kontrollera fukten och var försiktig med regelbunden rengöring. Också, kom ihåg att det finns olika typer av mögel, några av dem är mycket giftiga. människor som kämpar med andningsproblem, kan få allvarliga reaktioner om de utsätts för vissa mögel sorter, som spergillus

Hur kan jag förebygga och eliminera mögel?

De kemiska produkterna vi köper i butiker ger oss inte alltid det resultat vi förväntar oss. Ofta innebär dessa produkter mer risk än fördelar. Det finns många praktiska och ekonomiska lösningar som tar bort mögel på ett säkert och effektivt sätt. Se bara här:

1. Kontrollera fukten

Vi har redan nämnt att vi inte kan stänga av termostaten året runt. Det finns andra saker vi kan göra för att undvika ohälsosam mögel. n av dem är att kontrollera fukten. Så här:

. Mögel finns därför ofta på platser som i källaren, i hörnen av köket, skåp och förrådsrum med mera. n enkel lösning är att ge tillräcklig ventilation.

Öppna fönstren och låt den friska luften komma. Det är nästan detsamma som våra sängar. Det är inte tillrådligt att höja sängen så fort vi står upp. För att undvika kvalster bör man först lufta sängen lite. Detsamma gäller för mögel.

. Denna lösning kostar lite pengar. Denna lösning rekommenderas dock om du har några i hemmet med andningsbesvär.

2. Tetre Oil

Vi har upprepade gånger pratat om de otroliga fördelarna med tetreol. Det är det allra bästa naturliga desinfektionsmedlet som finns och du kommer att uppnå bra resultat . Du kan köpa detta i hälsokostaffärer. Tetreolja kan användas för många olika saker, inklusive avlägsnande av mögel. Hur man använder det:  • 2 msk tea tree-olja
  • 2 koppar vatten
  • en sprayflaska
  • Handskar. Mögel kan orsaka oväntade reaktioner, så det är bäst att inte röra den med nakna händer. Så snart du är färdig, blanda te-träoljan med vatten. Lägg det i sprayflaskan och skaka väl. nvänd sedan sprayflaskan för att få blandningen i området med mögel.

Slå på den i en halvtimme. Då kan du se att det försvinner av sig själv.

3. Vit ättika

tt enkelt och effektivt trick. Vitvinäger dödar 90% av mögel i privathem. Detta gör vit ättika till en av de mest ekonomiska lösningarna . Det är utmärkt för de områden där det är svårt att komma till, som skåp, bakom toaletten och dörrarna). Du kan självklart också använda den någon annanstans där du kan ha mögel.

Hur använder jag ättika för att ta bort mögel? Till:  • 1/2 cup vinäger
  • en sprayflaskaTanken är att du fyller en liten sprayflaska av plast med vit vinäger. Således är den alltid klar för användning. Så snart du har avgjort det, sprut ättika på området med mögel. Upprepa detta minst två gånger i veckan. Var särskilt uppmärksam på fuktiga områden och områden med dålig ventilation . För att undvika irriterande och potentiellt farlig mögel.

Är du redo att starta ett liv fritt från mögel?

ADVERT

Lägg till din kommentar