Goda egenskaper vid öl

 Men ibland när vi dricker det får vi lite dåligt samvete: Om jag dricker det här glaset, kommer jag att gå ner i vikt? Är det dåligt för min diet? Det här är några av de vanligaste frågorna när vi frågar oss om vi ska dricka öl eller inte.

. Men först och främst kommer vi att berätta: Öl ger dig inte vikt, om du dricker det i måttliga mängder.

1. Kan jag dricka öl trots att jag är på en slank diet?

 I allmänhet dricker vi inte öl varje dag, men föredrar att dricka detta på mer festliga och avkopplande stunder.

Denna tusen år gamla dryck med en attraktiv färg av bärnsten är gjord av korn och andra spannmål. Som du vet innehåller öl en viss mängd alkohol och därför borde du alltid dricka detta i måttliga mängder. Men vad händer om du dricker öl på helgerna? Har du råd med det här utan att gå ner i vikt? Vi förklarar:

 • Öl innehåller vanligen få kalorier och nästan inget mättat fett. Den exakta mängden är Som om du dricker 250 ml öl får du bara 90 kalorier.
 • Vad betyder detta? Du kan dricka måttliga mängder. Kom ihåg att du ibland kan dricka mycket koks eller andra kolsyrade drycker som innehåller mycket mer kalorier.
 • utritionists säger att det är bäst att dricka öl noggrant. Om du älskar öl och vill dricka det varje dag, försök att dricka . Du vet redan att för varje glas får du 90 kalorier, så du bör alltid bli av med dem genom att göra fysisk aktivitet eller gå på en promenad. På grund av kalorier och alkohol i öl är det bäst att inte dricka mer än detta, även om du kan dricka bra de gånger du är i stan.
 • Vi bör också nämna att den hälsosamma öl är det som görs naturligt på traditionellt sätt. Om du också undrar vad som är den hälsosammaste öl är det faktiskt den mörkaste ölen; Detta är gjord av malt och humle och har det högsta järninnehållet.

2. Vilka egenskaper har öl?

1. eer skyddar dig mot njursten

Glöm inte en av de största fördelarna med öl: det är mycket Måttligt intag ger dig ett skydd på 40% mot irriterande njurproblem och njurstenar.

2. Öl förbättrar matsmältningen

Vet du vilken öl som kan hjälpa dig med bättre matsmältning? Mörk öl. Förutom järn, innehåller mörkt öl mer fibrer och förbättrar och som förhindrar gastriska och intestinala problem därför. Är inte det bra?

3. Öl bekämpar dåligt kolesterol

Som du vet har öl ett rikt innehåll av fiber, som 

4. Öl har ett rikt innehåll av -vitaminer (1, 2, 6 och 12)

Människor som dricker öl regelbundet och i måttliga mängder får ca. än de som inte dricker öl. Dessa vitaminer ger dig mer energi, förstärker muskel- och benmassan och ger också god hjälp med den röda blodkropps metabolismen.

5. Öl förbättrar benbyggnad

Det är sant att öl hjälper dig att behålla en bra silikonnivå som också är bra för benen och mineraldensiteten.

6. Öl ger dig bättre sömn

Vet du vad denna hemlighet beror på? Högt innehåll av nikotin och riboflavin, vilket är bra för sömn.

7. Öl förhindrar bildning av blodproppar

Öl ökar och förhindrar bildning av blodproppar.

8. Öl stärker immunsystemet

Denna dryck är rik på vitaminer och antioxidanter som stärker vårt . Om du dricker öl i måttliga mängder, till exempel 2-3 glasögon i veckan, kommer du sällan att få förkylningar eller muskler och leder och förbättra din hjärthälsa. Det är fantastiskt!

3. Vad är mest fördelaktigt: öl eller rött vin?

utritionists säger att både öl och rött vin är bra så länge du dricker dem i måttliga mängder. Med andra: högst ett glas om dagen. Här är skillnaderna så att du kan göra ditt eget val:

 • ött vin: Drick ett glas rött vin om dagen får dig bättre än öl. ött vin innehåller också mer antioxidanter, såsom polyfenoler, såväl som högre kalium- och magnesiuminnehåll.
 • än rött vin. Du bör också komma ihåg att rött vin innehåller mindre alkohol.

Så valet beror på din smak. Du kan kombinera dessa genom veckan beroende på måltider och sociala möten, men kom ihåg: 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar