Fantastiska användningsområden för äppelcidervinäger

Du kanske tror att  är bara bra som aromämne i sallader eller andra rätter, men det kan faktiskt användas inom en rad andra områden som du aldrig trott, och kommer bli mycket förvånad. Du har nog denna naturliga och rimliga botemedel i din garderob hemma (och om du inte gör det, kommer du säkert köpa en flaska efter den här artikeln).

edan kan du läsa mer om  medel som har blivit mycket populärt under de senaste decennierna.  som tills den punkten endast användes på sallader. Senare har fler och fler undersökningar genomförts som har visat att äppelcideracne fungerar bra på ett antal områden.

nvändningsområden för äppelcider

Viktminskning

Ja, du läser korrekt. plecider vinäger kan hjälpa dig att gå ner i vikt: Ättiksyra brinner magen fett och tar centimeter från din midja. Vetenskapliga studier har inte bevisat detta ännu, men det är garanterat ett bra bidrag till din kost. Dra fördel av ättiksyra och blanda 2 msk äppelcidervinäger med ett glas vatten och drick blandningen en gång om dagen. Om du vill ha en ännu bättre effekt borde du dricka blandningen innan du äter frukost.

kontroll diabetes

n av de mest f  är förmågan att minska och reglera blodsockernivåer. tt stort urval studier har bevisat den här egenskapen. Den dagliga dosen för denna behandling är 2 matskedar i ett glas vatten och du bör dricka glaset innan du lägger dig och sover på kvällen. Det kan sänka blodsockernivån upp till 6%. Du bör dock kontakta din läkare innan du börjar behandlingen, eftersom äppelcidervinäger har förkromat, en komponent som kan störa din insulinnivå.

Motverkar hudsvamp

Om du kämpar med en typ av hud svamp som kallas Candida albicans, kan du använda äppelcidervinäger att bli av med denna infektion och stoppa den från att komma tillbaka.  som tältet mellan tårna. Fyll bara en behållare med krämhärdat vatten och tillsätt tre koppar äppelcidervinäger. Lägg sedan fötterna i vattnet och lämna dem i 15 minuter. tt annat alternativ är att blanda 1 matsked vatten med 1 msk äppelcidervinäger och applicera blandningen direkt på skinnet med en q-tip. Var mycket försiktig med denna hemlagad behandling eftersom äppelcider akne kan irritera din hud.

Stresskramper

Om du lider av kramper på natten kan det bero på kaliumbrist.ftersom äppelcidervinäger innehåller mycket kalium, bör du inte tveka att använda det som en behandling mot kramper.  Drick innan du lägger dig ner.

Minskar åderbråck

Du måste vara medveten om att effekterna av denna hemgjord behandling för åderbråck inte är vetenskapligt bevisat, men många människor använder den för att lindra smärta och minska svullnad i venerna i benen. landa äppelcidervinäger i vatten och applicera direkt på åderbråckarna. Lämna det där i 30 minuter. tt annat alternativ är att lägga till ren äppelcidervinäger till din sallad eller tillsätt den till lite vatten och drick det på morgonen. Du kommer att se resultat efter ca. en månad.

Minskar kolesterol och högt blodtryck

Även om denna behandling inte är vetenskapligt bevisat, är det garanterat värt ett försök om du har triglycerid eller problem med blodtrycket, åtminstone som ett komplement till din formella behandlingen. Studier med anknytning till eplecidereddiks effekt på kolesterol och högt blodtryck har visat att de som använder äppelcidervinäger i sallader minst fem gånger i veckan är mindre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Forskning visar att detta är ett resultat av epleciereddiks höga kaliumnivåer, vilket bidrar till att kontrollera blodtrycket. Dessutom kommer pektinet i ättika att absorbera fettet genom åren.äppelcidervinäger är antiseptisk, vilket innebär att detta medel är i stånd att eliminera virus som orsakar halsont. Så om din hals är svullen, kan du gurgla en blandning av en matsked äppelcidervinäger och en kopp vatten vid rumstemperatur. Svälj inte vattnet. Om du inte kan gurgla eftersom det gör ont, försök att flytta vattnet runt munnen. tt annat alternativ är att blanda 1 matsked honung och 1 msk äppelcidervinäger, och blötlägg blandningen som om det är godis.

Minskar finnar

 Förutom att vara antiseptisk och antibakteriella, kan äppelcidervinäger återvinna också syremantele och hjälper till att reglera torr eller fet hud. Gör en blandning av lika stora mängder vatten och äppelcidervinäger, och använd tvättad och torkad hud innan du lägger dig. tt annat alternativ är att göra en mask av lera och äppelcidervinäger som hjälper till att avlägsna toxiner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar