Odla ett citronträd från frö

Vi vet att citronträd blommar hela året utomhus, särskilt i områden där klimatet är varmt och har en hel del sol. Men inte många vet att precis som andra inomhusplaner och att i kallare klimat kan därmed också njuta av dessa citrusfrukter som är så bra för vår hälsa.

Om du har möjlighet att skära av citronträd, jobba med att växa lättare och du kan få frukt på kortare tid. Men det är väldigt svårt att odla ett träd med några klippta kvistar och det tar mycket omsorg för att få bra resultat. Å andra sidan kan äta ett citronträd från frön vara en mycket tilltalande upplevelse, men det kan ta mellan tre och sex år innan det producerar frukt.

Citrusfrukter, som citroner, erbjuder flera hälsofördelar, med den extra fördelen att du har möjlighet att plantera dem direkt i ditt eget hem. Frukt blir friskare, av bättre kvalitet, och fri från alla typer av kemikalier. Fortsätt läsa vår guide för att få reda på hur man odlar ett citronträd hem!

Det är väldigt viktigt att börja med en organisk citron eftersom frön från icke-organiska citroner kan vara sterila.

Kommer någon typ av organisk sitronfrø fungera

men om utrymmet eller klimat rekord Denna typ av citron är mindre och används som prydnad, vilket gör det perfekt för såning i krukor inomhus. lla typer av planteringsjord kommer att fungera, men

vi rekommenderar att använda en blandning av torv, perlit, vermikulit och organiska gödselmedel.

Pot är trädspirorna är, kommer en behållare med dräneringshål att vara tillräcklig, till exempel 12 till 15 cm djup och några cm i diameter. Kom ihåg att du måste plantera trädet efter det att det har spirat och att

citronträd föredrar en behållare som är bredare än den är djup.

Solljus Citronträd kräver mycket solstrålning, speciellt när de grobar. De är bäst placerade nära ett soligt fönster eller i trädgården för att få rätt dagsljus. Om du inte lever i ett klimat som får tillräckligt med ljus, kan du använda en strålkastare.

Spruka en citronfrön

För det första behöver du våt växtjord.

Sätt lite jord i en hink eller hink och lägg till vatten till marken är noggrant våt.

 • Ta sedan fröet i munnen och suga det tills citronens smak försvinner. Tänk på att fröet måste vara fuktigt att groa, så försök att få det i munnen lite innan det är dags att plantera.
 • Väx mer frön. Tvätta försiktigt med en sprayflaska.
 • Du kan använda plastfilm eller en klar plastpåse med några hål.
 • Du bör kontrollera det ofta, låt inte marken torka ut. Tänk på att stark värme eller fukt kan orsaka att fröet rotnar.
 • Ta bort plastfolien och placera den lilla växten i ett område med direkt solljus.
 • 

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar