Hårvård för barnet

 är de är barn, är det inte ovanligt för dem att ha väldigt lite hår, men innan du vet det, det är tjock och suddig.

Det är därför det är en bra idé att du vet hur man bäst hand om ditt barns hår när det växer så stark och frisk som möjligt.

n annan sak att komma ihåg är att , som kan vara särskilt viktigt för flickor.

Hår är inte bara ett attribut som ger attraktionskraft eller skönhet - 

I dagens artikel kommer vi att ge dig några enkla riktlinjer för hur du hjälper ditt barns hår att växa så starkt och hälsosamt som möjligt. 

1. Karaktäristika för ett barns hårväxt

Först och främst oroa dig inte om ditt barn föddes skalligt eller med mycket litet hår. är månaderna går blir det tjockare. Det är normalt. och du har inget annat val än att vänta och se.

Vanligtvis håret har helt täckt den lilla huvudet av barnet när det har varit tre år gammal, och det blir blankt och även vågig ibland.

Men det är viktigt att komma ihåg att barnets hår inte är permanent när det gäller denna värld. Det finns många barn födda med blont hår, och över tiden kommer det att mörka långsamt.

Samma gäller för deras ögon också. Det är vanligt att barn till exempel är födda med blå eller grå ögon. och dettev kommer att ge dem färg de vill i slutändan.

Vad är orsaken till dessa förändringar? Melanin-producerande celler hos spädbarn är fortfarande mycket omogen, vilket innebär att de ännu inte har kunnat skapa den slutliga hårfärg och ögonfärg som genetik their've förutbestämt.

2. äring för att hjälpa ditt barns hår att växa sig starka

Som ni vet, barn gör Men vilka näringsämnen hjälper ditt hår att växa bättre?

Vitamin (biotin) är viktigt för att främja hårväxt och är särskilt viktigt för små barn.

Även om vi alla har en viss genetisk kod som bestämmer hur mycket hår vi har, är det viktigt att fortsätta att få rätt kost för att stimulera tillväxten. 

 • gg
 • Fullkornsbröd
 • ost eller yoghurt
 • avokado
 • aspberry
 • Sardines
 • Lax
 • Trout
 • VLÖTT
 • bananer
 • Tomater

Vi rekommenderar: 5 tips för att begränsa håravfall

vård för barn

gör barn behöver samma hårvård som vuxna gör?Hur kan du ta hand om barnets hår för att främja så hälsosamt hår som möjligt? 

1. Hur ofta ska du tvätta barnets hår?

Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje dag eftersom allt det kommer att göra är att torka ut det. 

Det beror dock på hur aktiv de är. Om de spelar sport och svettar mycket, kan du behöva tvätta håret oftare.

Kom alltid ihåg som också håller hårets naturliga pH-balans.

2. Hår som är svårt att kamma

Ofta kan långt hår lätt vara freaky och svårt att kamma eller borsta. Du vet redan att borsta flera gånger om dagen är viktigt för att stimulera tillväxten och främja bättre cirkulation i hårbotten, så se efter följande tips för att göra det mindre smärtsamt för ditt barn.

 • Fördelarna med kokosolja för hälsa och skönhet är oändliga och en av de mest användbara egenskaperna är att det fungerar som en utmärkt balsam. llt du behöver göra är att ta några droppar kokosnötolja i handen och applicera den på barnets hår, från rötterna till spetsarna. nvänd sedan en bred kam för att kamma ut bunkarna.
 • Här är några andra bra tips. Du behöver en sprayflaska där du lägger till lite ljummet vatten och lite balsam. Du kommer bli förvånad över hur snabbt det här kommer att ta bort stötarna i ditt hår när du kamar det.
 • För det här är allt du behöver göra blanda 100 ml vatten och 25 ml äppelcidervinäger i en sprayflaska. pplicera det i fuktigt hår och låt det sitta i 15 minuter, tvätta sedan barnets hår med vanligt schampo. Du kommer att bli förvånad över hur glänsande och hälsosam det ser ut.

3. nvänd inte lockar och hårtorkar vid högsta temperaturer.

Det är bra om du vill curl ditt barns hår ibland för en fest eller annan händelse. Det är dock bäst att undvika att använda aggressiva tillbehör eller produkter som krullar, hårtorkar, färgämnen och mer 

Se också: 6 oljor som hjälper ditt hår växa

Ju tidigare du gör barnet vänjer sig vid dessa bästa praxis desto mer kommer de att skydda sitt hår. Också, kom ihåg att innan de lägger sig i sängen borde de borsta håret noggrant och alltid ta bort hårspännen och hårspännen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar