Harvard studien avskräcker fett ko

. Många människor, oavsett detta, har mjölk som en viktig del av deras dagliga kost. yligen har det funnits flera studier som visar att mjölken kan vara hälsofarlig.

I kampen för att gå ner i vikt och behålla en fin siffra,  eller äta produkter tillverkade av lättmjölk. Lusten är att njuta av den läckra smaken och alla fördelar utan att bli så mycket fett. David Ludwig, en forskare från Harvard University, har genomfört en studie som ifrågasatte mjölkens så kallade förmåner. Speciellt när det kom till skummjölk och 

 visade att när fettet tas bort från mjölken kommer att ersättas med socker. På lång sikt är detta farligare. Även om många år har talat om farorna med att dricka söta läskedrycker, har aldrig lättmjölk inkluderats i denna lista. Dr. Ludwig ställde en fråga i studien om rätten att främja mjölk med låg fetthalt. 

Är det nödvändigt att dricka komjölk?

Denna studie sammanfaller med andra studier som slår fast att vi människor inte behöver mjölk och att det även kan vara skadligt för kroppen. . Kalcium är enligt experter, viktigt för skelettet. Det finns dock andra livsmedel som innehåller mer kalcium en mjölk och som inte har några negativa hälsoeffekter.

ågra bra exempel på kalciumrika livsmedel är broccoli och kale. Dessa har mer än 160 mg kalcium per portion . Det finns också andra källor, såsom sardiner, nötter, frön och baljväxter. Dessa ger dig också mycket kalcium per portion. Kroppen borde därför konsumera mycket mjölk för att upprätthålla ett hälsosamt skelett. Istället för mjölk bör alla försöka öka konsumtionen av andra hälsosammare livsmedel.

 med låg fetthalt mjölk. nligt Havard studie finns det få kliniska tester som visar effekten av lättmjölk jämfört med h-mjölk, när det gäller deras hälsofrämjande egenskaper . Tvärtom finns det många studier som visar att människor som dricker mager mjölk känner sig mindre nöjda. Sannolikheten för viktökning ökar eftersom man känner ett större behov av att konsumera mer kalorier.

Var kommer mjölk från?

Det finns fortfarande många nutritionister som rekommenderar sina patienter att dricka mjölk när de vill gå ner i vikt. Varje ny studie visar emellertid att denna produkt inte är lika bra som de kommersiella marknadskrafterna ska ha . xperterna föreslår att det är bättre att dricka organisk h-mjölk.

Mejeriprodukter kan bidra till god hjärthälsa, behandla diabetes, ge oss vitaminer och minska risken för tarmcancer. Innan du bestämmer om mjölken är bra för din hälsa, fråga dig själv följande frågor: 

Vi kan bekräfta att det idag är mycket svårt att hitta mjölk som är hälsosam för din kropp. ntalet hormoner som kor får öka mjölkproduktionen har . Många av oss ignorerar dessa faror. Vi borde dock vara medvetna om att ingenting är så som det var för några decennier sedan. Tekniken har på många sätt påverkat livsmedelsproduktionen negativt. Det är viktigt att vi ifrågasätter maten vi hittar i affären.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar