Har du hört talas om smarttelefon syndrom?

Tillkomsten av ny teknik har haft en stor inverkan i hela världen, och det har också revolutionerat vårt sätt att leva.

De nya enheterna har blivit mer och mer närvarande i vår vardag, och de har blivit en viktig del av kommunikationen, arbete och många andra aspekter av vår existens.

Smartphone är en av de mest använda  där ute. Idag finns det uppskattningsvis 4 miljarder människor som äger minst en av dem.

Och även om dessa enheter ger oss tillgång till tusentals program för alla ändamål, har experter nu varnade oss på ett tag om de negativa hälsoeffekterna med dem, särskilt i de utveckla ett beroende.

 och detta innebär en rad fysiska och psykiska sjukdomar som minskar livskvaliteten för de drabbade.

 De är inte medvetna om att dina hälsoproblem kan vara förknippade med användningen av mobiltelefonen.

Vilken typ av problem är det förknippade med smartphonesyndrom? Låt oss ta en titt nedan.

Visionsproblem

 Detta händer eftersom ljuset som dessa  emit förhöjer vår uppfattning.

vilket gör det ännu värre är att till skillnad från andra typer av enheter är smartphones ofta närmare ögonen, så att effekten av ljuset från dem är ännu starkare.

Om en person skulle spendera 72 timmar non-stop, framför skärmen på din telefon, kommer det att förstöra 93% av de ljuskänsliga cellerna i näthinnan deras.

De flesta experter är överens om att skadan vanligtvis är irreversibel, vilket gör problemet ännu allvarligare.

u finns det filter som du kan köpa för skärmen på din mobila enhet för att blockera skadliga ljusstrålar.

Läs också: 

Muskelvärk

Om du använder en smartphone i flera timmar utan att ge dig själv en paus, kan det orsaka muskelvärk inom områden som ryggen och hals.

Om du inte vet hur man handskas med användningen av dessa enheter, om du har dem i dina händer till det ögonblick du somnar, kan du vara nästan säker på att du skapar smärta och spänningar i dessa delar av kroppen.

Sjukgymnaster som har studerat detta problem avslöjar att den inställning som de flesta människor har när man använder dessa enheter är inte det bästa. De rekommenderar att du sitter i en stol och använder båda händerna för att använda enheten medan den står på bordet.

nvänd endast tummen eller bara ett finger för att använda dessa enheter ökar risken för att utveckla tendoninflammation.

Psykiska störningar

är en person känner att de inte kan gå utan att kontrollera smarttelefonen i flera timmar, kommer de sannolikt att drabbas av allvarliga episoder av vanliga psykiska störningar.

eroende på dessa enheter ökar känslan av depression, ångest, stress och andra negativa känslomässiga förhållanden som påverkar personens integritet, arbetsliv och sociala liv. n av de viktigaste påverkande faktorerna är att vi har förmågan att se vad andra gör, som i fallet med par och nära vänner, och detta kan ge anledning till oro, ångest eller svartsjuka, bland andra.

Å andra sidan måste vi komma ihåg att

dessa enheter gör många socialt isolerade eftersom de utbyter sanna relationer med virtuella. 

5 tips för att förebygga depression 

För att kunna fortsätta att tala om vad vi pratade om ovan är det särskilt viktigt att tala om beroende på dessa enheter kan orsaka. Faktum är attoch vissa har uttryckt att de känner en känslomässig tomhet om att inte ha enheten i sina händer en stund. nslutningen till Internet, snabbmeddelandeprogram och sociala nätverk är högst upp i listan över saker som människor känner att de behöver oftast.

Situationen är så svår att

vissa länder har öppnat rehabiliteringscentrum för dem som inte kan leva utan sina smartphones. nvänder du din mobiltelefon i måttliga mängder? u när du vet om de negativa effekterna av att använda det i överskott, bör du vidta alla lämpliga åtgärder för att minska hur mycket tid du spenderar på din telefon varje dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar