Har du hört talas om vita jordgubbar?

 som riskerar att utrotas innan den räddas av en grupp holländska bönder.

Under 2003 var denna underliga markarter nästan borta, men dessa bönder anlände vid rätt tidpunkt och lyckades hålla den levande idag.  På dagens marknad finns det massor av exotiska frukter och bär som är "sällsynta" eftersom det är svårt att odla dem eller att de bara producerar frukt en eller två gånger per år. Det här är fallet med vita jordgubbar eftersom de inte finns i så många delar av världen eller eftersom de finns i så begränsade kvantiteter att de flesta inte ens vet att de existerar.

n liten bakgrundshistoria ... De kallas "pinjebär" och vita jordgubbar, men de har en smak som väldigt liknar ananas. Ändå är det faktiskt en slags jordgubbar.

De sägs ha sitt ursprung i Chile, men på 1700-talet exporterades de till Frankrike, där de spred sig till många andra delar av världen.Fragaria virginiana

och jättesmultron ), båda av amerikanskt ursprung. Den hybrid, som skapades av en slump, med tanke på det vetenskapliga namnet Fragaria x ananassa för att indikera att det är var en hybrid av ursprung och den hänvisar till sin karakteristisk lukt och smak av ananas ( anan ). Även om dessa var en gång vanliga på marknader i Central- och Sydamerika (där det var lätt att växa), orsakade bristande intresse bland bönder i andra delar av världen till en minskning av plantering och odlingen av dem, vilket gjorde arten väldigt sällsynt och nästan helt utdöd.

Men vissa holländska bönder beslutade 2003 att kombinera sina insatser för att rädda de utrotningshotade arterna och att återintroducera den till Frankrike för kommersiella ändamål. 

Om de vita jordgubbarna

I spansktalande länder är det vanligt att hitta dessa bär märkta som "vit själ".

Denna lilla bär kännetecknas av sin starka lukt och smak av ananas,

  • speciellt när den är helt mogen.
  •  är denna variant vit och har röda fläckar och gröna blad.
  • anläggningen vita jordgubbar växer på är ganska motståndskraftiga mot sjukdomar, , men odling av dem är sällan lönsamt, eftersom ett stort antal bär inte mogna i förhållande till det totala antalet bär per planta.
  •  men det undersöks fortfarande.
  •  Återställning av arten

Fram till 2003, vita jordgubbar nästan utrotad i hela världen, och

mycket få människor visste att de fanns, tack vare avsaknaden av intresse för dem i så många decennier.

Den nuvarande produktionen av detta bär är fortfarande mycket låg, så det finns många delar av världen där människor inte ens vet att de existerar. Med tanke på de svårigheter i produktionen som vi nämnde tidigare, 

Det förväntas att under de kommande åren, 

för den genomsnittlige konsumenten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar