Hur kan jag veta om jag har gallsten?

Gallstenar kommer ofta utan symtom och vi fortsätter med våra liv utan att vara medveten om att något är fel. rist på näringsämnen kan vara orsaken till detta problem, så lär dig att känna igen problemet och undvika det i grunden.

Gallsten Symptom

Har du någonsin frågat dig själv vilka gallstenar? De är svåra, små kristaller som blockerar din gallblåsa från att utföra sina mest grundläggande funktioner. De förekommer i vår kropp på grund av infektioner, små problem med gallblåsans förmåga att dränera eller på grund av högt kolesterol eller dålig matvanor.

Många måste fungera för att ta bort dessa stenar, och eftersom problemet är relativt vanligt bör vi försöka förhindra det. Det är därför som vi ska visa dig några symtom på gallstens, även om vi måste nämna att läkare säger att 40% av alla fall uppstår helt utan symptom. Men om du är en av de 60% som får symtom är det okej att veta vad de är i förväg.

1. Smärta

Smärtan uppträder plötsligt och varar bara några sekunder. Det förekommer övre högra delen av magen eller mellan axelbladet. Dessa är de första symptomen och tecken på att klipporna rör sig och börjar blockera galangerna.

2. Uppblåst mage

Oroa dig inte. Det är ganska normalt att ha en upprörd mage utan att ha något att göra med gallstenar. Men om du kämpar med magbesvär bör du överväga följande frågor: Upplever du det här varje dag? Händer det strax efter att du har ätit? Det bästa du kan göra är att skriva ner dina symtom. Om du känner dig uppblåst hela tiden och  ska du överväga om du har gallstens.är någon kämpar med gallsten De tenderar också att kämpa med matsmältningen och kan uppleva gas, mycket rapningar, magkramper, förstoppning, illamående efter en måltid och framför allt en låg tolerans för livsmedel med hög fetthalt. Detta är en mycket vanlig om du har gallstenar.

4. Fysiska symptom

Dessa symptom förekommer inte bland alla patienter, men om de gör det, så ska du ägna stor uppmärksamhet: Huden  och du kan också se att den vita delen av ögat dina strålar.

5. Förändringar i pall och urin

Du måste komma ihåg att gallblåsan är ansvarig för att bearbeta fett och hjälpa till med matsmältningen. Om du har problem med din gallblåsa och du har blockerat det blocket kommer det att påverka hela matsmältningssystemet. Det är ganska vanligt att de som har detta problem känner att avföringen blir något vitare och geléliknande.Din urin kan bli lite mörkare än normalt.

Tips för att skydda din gallblåsa

Om du redan har gallstenar kommer du inte att bli av med dem genom att ändra dina matvanor till en hälsosam kost. Du bör alltid låta din läkare avgöra om du behöver operation för att bli av med stenarna. Men om du inte lider av några symtom än, försök att förhindra detta genom att följa några enkla tips. De arbetar för ca. 60% av alla fall.

  • Precis innan du går och när du vaknar på morgonen, ta 1 matsked olivolja och tre droppar citronsaft. Denna härdning är utmärkt för att skydda och rengöra din gallblåsa.
  •  Denna supera friska tröja är utmärkt att dricka till middag. Du bör använda ett grönt äpple och ett mediumbiet, skära dem i små bitar och lägg dem i mixern med en kopp vatten. Drick denna saft tre gånger i veckan och det hjälper definitivt din gallblåsa.
  •  Du kan inkludera öl öl i din juice eller smoothie, till exempel. Det har många fördelar eftersom det är en bra källa till inositol, vilket är perfekt för att skydda din gallblåsa och lever.

Om du märker symptom, var noga med att boka ett avtal med din läkare. De kommer att kunna ta några test och bestämma om du har gallsten eller inte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar