Hur kan jag veta om jag behöver mer sömn?

Du har definitivt läst att varje person är unik och att vi alla har våra egna personliga vanor, kost, livsstil och mycket mer som skiljer oss från varandra. Du har nog också läst att vi behöver olika mängder sömn för att vila och ladda våra batterier. Så hur vet du om du behöver mer sömn, eller om du redan sover tillräckligt länge jämfört med rekommendationen för din åldersgrupp eller aktivitetsnivå? Läs mer i artikeln nedan. Tecken på att du inte får tillräckligt med sömn

tt sova mer eller bättre kan göra skillnaden mellan att ha en trevlig dag eller en hemsk dag, mellan att vara i gott humör eller extremt dåligt, mellan få gjort allt du har planerat den dagen eller inte skynda allt ... ibland något så enkelt som och i huvudsak som sömn kan förändra hela ditt liv. Ibland märker vi inte att vi inte sover tillräckligt, vilket kan få oss att känna sig svaga och illa.

Lägg märke till de tecken som din kropp ger dig, de gör aldrig misstag.

Kanske kämpar du med sömnlöshet, och du har just inte upptäckt det ännu. Det är trevligt att veta om du vilar tillräckligt när du sover och om du sover tillräckligt många timmar varje natt. För att få reda på måste du kunna känna igen symptom som hjälper dig att bestämma om du får tillräckligt med sömn eller inte. Du är hungrig hela tiden

u pratar vi inte om veckans speciella vecka, eller när du känner dig lite nervös och känns som att äta något sött. Vi pratar om känslan av att allt du äter är din mage alltid tom. Denna känsla kan bero på sömnstörningar eftersom sömn är ansvarig för att balansera enskilda hormoner i kroppen, särskilt serotonin och dopamin, som förändras när du sover.

De som inte sover bra har ökat produktionen av ghrelin, en neurotransmittor som säger till hjärnan när det är dags att äta. Dessutom blir du vanligtvis hungrig under natten om du håller dig vaken. Din kropp behöver kolhydrater för att hålla koll på (eftersom det inte förstår att det är dags att komma ner).

Du kan inte koncentrera dig

äring är nödvändig för att hålla ditt minne och intelligens i topp, men sömn behövs också för att koncentrera, lära sig, kom ihåg att följa bland annat. Försök bara förstå vad din chef säger på måndag morgon när huvudet fortfarande tänker på kudden. Å andra sidan, om du får tillräckligt med sömn, kommer du inte bara att kunna följa, men du kommer också ihåg saker bättre, koncentrera dig på uppgiften du har framför dig och komma med bra idéer.

är du sover, rekonstruerar din hjärna minne.

Därför borde studenterna alltid sova efter att ha studerat istället för att hålla sig vakna för natten. Om du möter provet och har glömt allt du har läst, är det troligt att du inte har sovit tillräckligt. Du blir ofta sjuk

Sömn går hand i hand med ditt immunsystem. Om du lider av förkylningar, influensa eller ont i halsen varje månad eller känner dig aldrig återhämtad från en sjukdom, behöver du nog mer sömn. är du sover sitter din kropp mer försvar som skyddar dig mot sjukdomar. Så sömn har en botande effekt. Det är därför vår kropp kräver att vi sover i många timmar när vi har feber eller influensa. Om din kropp inte får sömnen behöver du känna dig mindre energisk, få lägre blodtryck och din kropp kommer att ha en lägre temperatur. Stärka ditt försvar genom att sov gott varje kväll och ta mer vitaminer.

Du kan inte fatta beslut

Många tycker att detta är en dålig självbild, men även om det kan vara fallet, tror experter i traditionell kinesisk medicin att det finns andar som lever i din lever och det är De som låter dig vara kreativa och de hjälper dig att göra val. Dessa andar kommer till ytan genom våra ögon under dagen och genom våra drömmar på natten. Om du missbrukar din lever genom att dricka för mycket eller äta hög fetthalt, blir det svårt för dig att sova gott på natten och de andarna skulle inte fungera ordentligt. Du kommer långsamt men säkert att förlora förmågan att analysera situationer och tänka tydligt. Om vi ??går vidare från den här metaforen är det garanterat sant att om vi inte är vakna kommer vi inte kunna göra bra val.

llt gör dig ledsen eller irriterad.

Återigen borde vi inte alltid låta kvinnliga hormoner eller för mycket arbete skylla för detta. rist på sömn kan göra dig i dåligt humör. Det här är troligtvis orsaken till att människor går på jobbet med en "lång mask" istället för en lycklig man.

Flera studier har visat att sömnbrist kan leda till känslomässiga problem som depression, irritabilitet, humörsvängningar, etc. Tänk på vad som händer med spädbarn eller småbarn. är de är trötta, vägrar de att gråta och de är mycket svåra att hantera. Om du har en av de dagarna när du stör alla runt omkring dig så är det troligt att du är problemet. Så få lite sömn och se om ditt humör förbättras. Ditt sexliv strider

rist på sömn kan göra din libido eller sexdisken sjunka. Det kan också leda till sexuell dysfunktion hos män.

Om du märker att du har mindre kön än vanligt hos din partner eller du inte hittar önskan, kanske du behöver en god natts sömn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar