Hur är tanken på sjukdom?

 Under de senaste åren har vi sett förhållandet mellan kropp och själ öppet i litteraturen, och vi förstår att de ligger mycket närmare vad vi någonsin har föreställt oss.

lla har varit sjuk på en eller annan punkt. Kanske har du känt att din fysiska sjukdom motsvarade ett mentalt uttalande där du kände dig förlamad eller fängslad.

Kanske kände du dig mer trött eller klumpig än normalt, oförmögen att behandla små intryck eller dina egna tankar.

y forskning har visat att ett tillstånd av psykiskt välbefinnande är förknippat med en bättre fysisk form - både din kroppshälsa och den uppfattning du har av den.

Det kan tyckas att positiva tankar och idéer kan, genom nervsystemet, hjälpa dig att få bättre fysisk form.

På samma sätt,  Med andra ord kan lidande från psykiska störningar som ångest och depression orsaka oönskade fysiska symptom. Fortsätt läsa för att lära dig hur tankar blir sjuka.

Vilken process leder till sjukdom?

Ta en stund och reflektera över de tider du har varit orolig för. Hjärtat börjar växa hårdare och snabbare än normalt, dina händer kan börja darra och du märker att du har börjat svettas.

lla dessa symptom eftersom  och det förändrar balansen, precis som när du börjar med någon form av motion.

Men det finns en stor skillnad mellan det här svaret och det du får från att träna. Din kropp har inte löpt ut för all den extra energi den har börjat producera, och 

Åren och artärerna som levererar musklerna med blod kan inte expandera, men ditt hjärta pressar mycket mer blod genom systemet.

esök den här artikeln: 10 växter som lockar positiva energier

Vad händer efteråt?

Föreställ dig en trafikerad motorväg under rusningstid när allt går smidigt, men plötsligt kommer till en olycka och all trafik måste omdirigeras till en annan väg som är mycket mindre. 

Samma händer i din kropp.

Ditt hjärta pumpar allt fler bilar medan resten av kroppen inte kan absorbera all trafik. Om situationen fortsätter under en kort tid eller det är inte för intensivt, kommer trafikstockningen inte att vara ett stort problem.

Om det tar för lång tid eller om det är mycket akut, 

På liknande sätt är en av de mer uppenbara kroppsrelationerna mellan kognitiv funktion och immunstyrkan.

är din hjärna inte fungerar ordentligt är det normalt för kroppen att vända sig till sig, vilket gör den sårbar för yttre attacker som leder till sjukdom.

I den meningen  är ett fel med de data som kommer att inaktivera anti virus, som sätter den i fara för någon trojansk häst som kommer att skada dig.

Vidare kommer nedbrytningen av ditt immunsystem vanligtvis inte att uppträda under den tid du stressas, men när den försvinner.

Vilken roll spelar hjärnan?

Låt oss inte glömma att bakom varje tanke och idé finns det en kemisk länk i ditt biologiska system.  som spelar en mycket viktig roll i regleringen av hormoner.

 , antingen i form av minnen, tolkning av den nuvarande stimulans eller i väntan på framtida händelser.

Detta innebär att din hypothalamus kan "vakna upp", förbereda dig att reagera snabbare, göra plats för att sova, eller förstärka känslor av välbehag.

Vilket inflytande har ditt beteende?

Hittills har vi bara talat om hur sinnet kan ha en direkt inverkan på din kropp, men vi kan inte lämna ut en annan aspekt som inte är mindre viktigt. Det har något att göra med ditt beteende. Här är ett exempel:

 I själva verket, även om du aldrig har upplevt klinisk depression, några av de saker du känner i dessa tider vara liknande de som upplevs av människor som har denna sjukdom, men kanske inte lika intensiv eller långvarig.

Under sådana tider kan du börja försumma vissa aspekter av ditt utseende eller vård. 

li av med mat som du inte gillar också, som vanligtvis är de hälsosammaste alternativen, och i stället äter du mat som ger dig mer njutning.

Varför händer detta? Det är en fråga om balans. 

ilden som alltid dyker upp på TV och i filmer av en flicka sitter ensam på en soffa medan hon äter för mycket glass efter ett uppehåll tyvärr sant.

Detta är ett skadligt sätt som tvingar hypotalamus din att skapa en känsla av välbefinnande som har försvunnit på ett eller annat sätt.  för din kropps hälsa.

Men förlusten av balans är inte den enda anledningen till att människor börjar försumma sin kost. n annan viktig aspekt att tänka på är sorg och brist på motivation som vanligtvis uppstår med depression.

Skälen (sinne) som en gång tvingas dig att ta hand om dig själv kan nu sitta i baksätet, eftersom sorg har uppstått och slagit rot.

 Du kan försöka förenkla din rutin - i stället för att gå till affären efter jobbet bestämmer du att beställa en pizza. Det tar mindre ansträngning.

Myntens andra sida

Hittills har vi talat mest om hur negativa tankar kan göra dig svagare fysiskt, men det är också den andra sidan av myntet. Många studier har visat att 

Detta kan vara ett direkt resultat av deras biokemi, eller effekten av att återuppta aktiviteter som också kan hjälpa till att kontrollera sjukdomen, såsom mer fysisk aktivitet och en hälsosammare diet.

vslutningsvis uppmanar vi dig att ta hand om din mentala hälsa så bra som möjligt, för genom det här kommer du att ta hand om hela din kropp. Är du inte värd det?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar