Hur man undviker ödem och minska svullnad

Det enda vi vet om är att det oftast orsakas av ackumulering av vatten i kroppen vävnad.

Vad är orsaken till detta? Vanligtvis är det obalans mellan flödet av vätska från en region till en annan.

Din kropp justerar kontinuerligt sina vätskenivåer för att hålla dem i rätt proportioner.

är du dricker mer vatten än du behöver, i form av urin, eller det kommer att svettas ut genom huden.

Problem uppstår när din kropp inte kan bli av med överskottsvätska. Saldot blir ohållbart och ger upphov till så kallat ödem.

Hydration och ödem

tt vara välhydrerad och med ödem är inte densamma. Ödem eller svullnad, är ett tydligt uttryck för att vatten lagras i kroppen (främst fram i benen).

ena kräver starkare cirkulation för att avlägsna blod ordentligt, och det är där dessa obalanser uppträder vanligen (till exempel om du tillbringar för mycket tid sittande eller stående).

Ödem är oftast utlöses av hormonell situation som kännetecknas av östrogen, ett överskott av natrium i dieten, eller lågt blodflöde på grund av en 

Om vätskeansamling visas i de övre delarna av kroppen (till exempel i armar, händer eller ansikte), 

Hos kvinnor är det mycket vanligt att uppleva vätskans ackumulering under menstruationscykeln.

Glöm inte att läsa: 

funktion venerna

vener, i motsats till vad man kan tro, inte slutna kanaler. 

Ibland ett antal skäl, arbeta mekanism som reglerar detta flöde av vätskor på rätt sätt, och de kan ansamlas i vissa delar av kroppen.

Varför händer detta? Det kan bero på flera orsaker:

 • Det är oftast på grund av att venerna inte har konsistens som krävs för att behålla vätska, vilket händer när åderbråck uppstår.
 • Det kan också hända att du har stått för länge och trycket har ackumulerats inuti venen.

Tecken på ödem

n klar test för ödem när den trycks mot huden på fötterna och märker att det finns en märkbar buckla där du utöva påtryckningar.

Du kommer att se någon form av grop, och det tar en sekund för huden att se igen.

Om ödem sker med jämna mellanrum, och du kan se synliga svullnad eller inflammation, är det en god idé att konsultera en läkare.

De kan hjälpa dig att undvika komplikationer som kan vara förenade med dålig cirkulation.

ågra tips för att ta bort överflödig vätska och avsluta ditt inflammationsproblem

 • Fysisk träning är viktig när det gäller att undvika ödem. Det viktigaste är att välja övningar som inte kräver hög motstånd eller starka muskler.

Fysisk aktivitet aktiverar blodcirkulationen i hela kroppen, speciellt i benen, genom kompression av musklerna mot venerna.

Vill du veta mer? Läs: 

ättre cirkulation 

 • Stödstrumpor kan också bidra till att förebygga ödem, speciellt för personer som lever en väldigt inaktiv livsstil - oavsett om de sitter eller står.
 • Du kan sätta på strumporna innan du påbörjar dina dagliga aktiviteter.
 • tt äta gott om frukt och grönsaker är alltid en bra sak för kroppen. Detsamma gäller ödem. land annat kan vissa av dessa - till exempel druvor - eliminera överskottsvätska.
 • nanas och papaya och andra frukter rik på kalium som bananer, melon och vattenmelon är mycket användbara kostvanor om du tenderar att hålla kvar på vätskor.
 • För att förbättra utseendet på svullna vristerna, försök höja benen, vilket kan vara mycket användbart vid olika tider på dagen.

Ställ fötterna högre än knäna och håll knäna uppe över dina höfter.

 • Överdriven klädsel gör det svårare att flytta och underlätta ödem.
 • Du måste vänja dig att äta mindre salt. Även om kroppen kräver en viss mängd natrium kan det överdriva ödem för att överdriva intaget.
 • Det är en bra idé att lägga till aromatiska örter och växter som också fungerar som diuretiska ingredienser för din kost. ågra bra exempel är kjerringrokk, grönt te, maskros och mer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar