Hur man undviker solbränna och solskadad

De flesta oroa hudens hälsa och välbefinnande, och är medvetna om att även små misstag kan skapa större problem än bara skönhet problem. Varje dag utsätts huden för en mängd olika tillstånd som torkar ut huden och orsakar mer skada än det som syns på hudens yta. Lyckligtvis kan du  om du tar de korrekta försiktighetsåtgärderna.

Det finns idag många hudvårdsprodukter som förhindrar solskador. Men det är inte nödvändigt att spendera en förmögenhet på dyra produkter för att skydda huden och hålla den frisk. 

Är du medveten om din narkotikakonsumtion?

Många vet inte, men vissa läkemedel, som antidepressiva medel, p-piller, antiinflammatoriska och antibiotika är "ljuskänsliga". Det innebär att risken för solbränna eller solbränna ökar om du använder sådana mediciner. Om du tar medicin, är det viktigt att du använder en bra solskyddsmedel med en hög faktor för att minimera risken för skador.

Vaxning och rakning 24 timmar innan sola

Oavsett vilken metod du använder för att ta bort hår på kroppen, kan alla överens om att de vill hålla en fräsch och ren hud. Du bör alltid skydda din hud från solen i 24 timmar efter hårborttagning. 

öka intaget av antioxidanter och omega 3

Kosten är viktigt att bevara hudens hälsa, liksom effekterna solen kan ha på den. Ökad intag av antioxidanter hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler, vilket försvagar kollagen och elastin.  Dessa kan hittas i livsmedel såsom morötter, tomater, aprikoser, spenat, plommon och blåbär.

n annan viktig näringsämne för huden är omega 3. Detta hälsosam typ av fett ger näring åt huden, lindrar irritation och minskar risken för solbränna. Du kan öka intaget av omega-3 genom att äta oljig fisk och nötter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar