Hur ren ugnen med naturliga produkter

 , eftersom nästan alla typer av mat du sätter in det kommer att sluta som täcker dess inre med ett lager av fett . Många frågar ofta om vad som är det bästa sättet att rengöra ugnen, eftersom de vet att att bli av med allt överflödigt fett och förblir det enda sättet att hålla denna enhet från att vara en perfekt grogrund för mikroorganismer.

Idag finns det massor av rengöringsmedel för spisar på marknaden, men de är inte alltid det bästa alternativet. Dessa produkter tenderar att vara fulla av giftiga kemikalier, och ofta är de inte lika effektiva som andra typer av rengöringsmetoder. 

aturliga produkter är ett utmärkt alternativ för rengöring. Förutom att vara mycket effektiv för att bli av med fett och andra rester, är de miljövänliga och orsakar ingen form av förorening. edan har vi 

Salt

Du kan använda salt i köket för mycket mer än smakrika rätter. Denna prisvärda, lättillgängliga produkt kan vara mycket användbar om du vill desinficera och städa ugnen med naturliga produkter.

Hur kan jag använda salt för att rengöra min ugn?

landa ½ liter vatten och 250 g salt i en skål. Spred sedan denna blandning på ugns väggar, speciellt i områden med mycket fläckar och strö från oljig mat. Låt produkten stå i 15 till 20 minuter och skölj den med en våt svamp.

Om du väljer att använda den här metoden kan den lämna ugnen med dålig lukt. För att bli av med den lukten, blanda ½ liter vitt vinäger och 250 gram salt. landa dessa ingredienser tills saltet har löst sig helt och häll blandningen i en sprayflaska. Spraya ugnsväggarna med denna vätska och låt den stå i några minuter. Slutligen ta bort resterna med en våt svamp.

Lemon

citroner är utmärkta anti-bakteriella och anti-septiska produkter som kan hjälpa dig bli av mikroorganismer som byggs upp i ugnen när den är smutsig.  och denna frukt är mycket effektiv för att ta bort fett.

Hur kan jag använda citroner för att rengöra min ugn?

Om du letar efter ett enkelt sätt att städa ugnen, skär två citroner i två och pressa ut saften. Sedan lägger du saften i en kastrull och lägger den i ugnen. Ställ ugnen på 250 ºC och ställ in timern i 30 minuter. Låt ugnen svalna och ta ut pannan.Torka ugnsväggarna med en trasa.

Vinäger

Vinäger är en annan produkt som är mycket känd för sina naturliga rengöringsegenskaper. 

Hur kan jag använda ättika för att rengöra min ugn?

landa en stor mängd äppelcidervinäger med bakpulver och häll blandningen i en sprayflaska. Spraya sedan ugnsväggarna med denna vätska och låt ugnen stå vid 120ºC i tio minuter. Låt ugnen svalna och torka överskott av rester med en våt svamp.

atron

 och som en naturlig lösning. är det gäller rengöring hemma är det också ett bra sätt att få ugnen att se helt ny.

Hur rengör jag ugnen med bakpulver?

landa en matsked läsk med en kopp vatten. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya väggarna i ugnen. Lämna denna rengöringsblandning över natten och torka den med en svamp nästa dag.

tt annat alternativ är att blanda en kopp soda med lite vatten tills en pasta bildas. nvänd en trasa för att sprida denna massa på ugns väggar och lämna den i ca två timmar. är den här tiden har passerat, ta bort den med en svamp.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar