Hur man skapar en harmonisk hem med Feng Shui

Vårt hem är en mycket viktig plats. Det är här vi känner oss bekväma och säkra och delar de bästa tiderna med vår familj. Men det är viktigt att vårt hem är rent och harmoniskt. För att uppnå detta kommer vi nu att förse dig med olika idéer som kan vara till hjälp. Vi ska nu visa hur du skapar och behåller harmoni i ditt hem.

Vi pratar i den här artikeln om feng shui. Det är ett estetiskt system som härrör från Kina, baserat på taoistiska läror för att förbättra människors vardag. Dess ursprung är ganska gamla, men fortfarande anses vara en av de bästa sätten att dekorera och organisera ditt hem på ett sätt som gör oss lyckliga.

Ha en bra skydd

n rekommendation för feng shui är att hemmet ska ha ett bra skydd bakom dem. Det kan vara allt från en kulle eller ett berg, ett annat hus eller en liten byggnad bakom huset som ger dig en känsla av skydd och säkerhet.

Skapa en första sida

Det är också viktigt att ha ett öppet område på framsidan av hemmet. De bästa alternativen är en innergård eller trädgård mittemot huvudentrén, men en lekplats eller en uteplats kan också fungera. Viktigast av allt bör du skapa ett utrymme som ger dig en känsla av öppenhet.

Följ även de sidor

Utöver skydd bakom hemmet och ett område vid fronten, är det också viktigt att ta hand om sidor av huset. För att göra detta borde du ha en byggnad eller ett angränsande hus där för att skapa en stabil balans och harmoni. På samma sätt som en fåtölj behöver ditt hem också stöd från varje sida.

Sök alltid för säkerhets

På grund av ovanstående punkter, är det inte en bra idé att bygga ditt hem på toppen av ett berg eller hyra den översta våningen i ett hyreshus. nledningen till detta är att dessa webbplatser inte har skydd på någon sida. Ditt hem borde alltid vara begränsat och säkert.

Vi ses på utsidan

alltid vara medveten om vad som händer runt omkring dig, utöver de självklara saker, eftersom det finns andra faktorer som kan ha en negativ effekt på huset harmoni. Var uppmärksam på saker som barer, antenner, kablar etc. som kan producera negativ energi. Ta hand om träden framför ditt hus. Låt dem inte blockera gångar eller ingångar. Se också till att grenarna inte är en risk för ditt hem.

ntrédörren

Ta väl hand om din ytterdörr, eftersom detta är en av de viktigaste aspekterna i hemmet. Försök att hålla det i gott skick, alltid målade och borstat, synlig från vägen, med några växter på varje sida för utseende. Kom ihåg att ingångsdörren är husets "ansikte utåt" så det ska alltid se inbjudande och välskött.

Interiören är också viktigt

nligt feng shui bör interna igenom hemma vara böjda eller slingrande och inte rak.Det bör vara fritt från hinder som träd eller växter, om det inte kan skapa negativ energi.

Obs! Speglar

Du kan naturligtvis ha speglar inuti huset, men det är bäst att hålla dem täckta. Om du har en spegel i ett rum rekommenderar vi att du placerar den i ett skåp eller skåp, så det är bara synligt när du behöver det. Undvik att se spegeln när den inte används.

Glöm inte att hålla det rent och städat.

Sist men inte minst är det viktigt att hålla ditt hem rent och städat hela tiden. Låt inte smuts eller onda lukt ackumuleras i huset, för att undvika röra eller saker som är utspridda runt huset. Varje element ska ha sin plats och bör också tvättas ofta. aturligtvis behöver du inte gå överbord med tvätten - men kom ihåg att hålla ditt hem i gott skick. fter alla dessa tips kommer du att känna dig bekväm, glad och säker.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar