Hur bekämpa förkylningssymtom inom 24 timmar

är det är vinter och vädret blir kallare, upplever många kalla symtom hinder för dagliga aktiviteter. man vill ha det mesta av sängen.  och gör oss mer sårbara för bland annat influensa, förkylningar, hosta och muskelvärk.

På grund av detta måste vi vara beredda att möta de kalla dagarna och ha rutiner som gör oss resistenta mot sjukdomar som kan uppstå på grund av det kalla vädret.  har en rutin som hjälper 

TI. 07: 00 - Ta en varm dusch

Om du vaknar med muskelvärk och begynnande huvudvärk på grund av kylan, är en varm dusch är det bästa sättet att börja dagen. Varmvatten ger en avslappnande effekt, medan ångan från det varma vattnet har en rengörande effekt på bihålorna som är bra för att förhindra bihåleinflammation.

TI. 08:00 - n hälsosam frukost

. Frukost är nyckeln till en bra början på dagen och att bekämpa irriterande kalla symptom. Du kan dricka nypressad apelsinjuice och äta en kopp bär rik på antioxidanter tillsammans med havregryn för extra energi. 

TI. 10: 00 - ehandling med ånga

tt kalla innebär att våra näsor är nära och vi har lagt till en hel del slem i halsen, som hindrar oss från att andas normalt. är bihålorna är blockerade chanserna av sinusit stor, vilket resulterar i en fruktansvärd huvudvärk . I så fall är det bra med receptbelagt läkemedel eller en naturlig behandling för att öppna bihålorna. Du kan också ta en ångbehandling genom att täcka huvudet över en skål med kokande vatten i 5 minuter. 

TI. 12: 00 - Gå en promenad

Även om det kan verka som en utmaning att flytta ut i kylan, är det ett faktum att  Tänk därför inte att det är skadligt att gå ut när du är kall. n liten promenad kan vara mycket användbar (men klä väl).

TI. 13: 00 - Lunch

Istället för att äta stekt mat eller andra ohälsosamma livsmedel vid lunch, . Proteinerna i kycklingen hjälper till med produktion av försvarceller och ökar immunförsvaret. Och grönsaker i salladen är rika på antioxidanter och näringsämnen som är nödvändiga för att bekämpa förkylningar.

TI. 15:00 - ågot hälsosamt att dricka

Som ett litet eftermiddagsmat är det bäst att dricka ett varmt örtte för att lösa upp och ta bort slem. ; Dess höga innehåll av C-vitamin är bra för att bli av med förkylningen.

TI. 18:00 - Middag

Till middag är det väldigt bra att äta kryddig mat som curry eller chili con carne.  ndra ingredienser du kan överväga för middag är ingefära, vitlök och paprika, som alla är kända för sina antivirala och antibakteriella egenskaper som hjälper till att bekämpa kyla och rensa sina bihålor.

TI. 20:00 - tt avkopplande bad

Vid slutet av dagen är du troligen trött och har svåra muskler på grund av förkylningen. För att lindra ömma muskler och sova bra är det idealiskt att ta ett varmt bad en timme eller två före sänggåendet . Du kan lägga till några droppar eucalyptusolja som ger badvattnet en ökad effekt för att bekämpa de kalla symptomen.

TI. 22:00 - Tid för vila och 8 timmars sömn

Det är viktigt att gå upp tidigt och ha en god natts sömn att återhämta sig snabbt.  Du bör undvika att dricka kaffe eller alkohol strax före sänggåendet, eftersom det kan störa natt sömn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar