Hur man kan bli av eksem

 Symptomen är röda, torr och kliande områden på huden. Dessa är ofta värre när de utsätts för hög luftfuktighet, solsken, eller ekempel bada i klorerat vatten.  I den här artikeln hittar du råd om hur man kan bli av eksem.

ksem: Vad du måste veta

Detta är ett vanligt problem än du kanske tror. Mellan 15% och 30% av barnen i västvärlden, och 2% till 10% av alla vuxna lider av eksem. Lyckligtvis kan de flesta botas på kort tid. Det vetenskapliga namnet på eksem är atopisk dermatit återspeglar sjukdomsimmunologiska egenskaper. n hypotes är att stadsbefolkningen påverkas ofta eftersom de är mer utsatta för gifter, och på grund av hygieniska skäl. Det är inte smittsamt. Människor med celiaki är oftare benägna att eksem.

eksem leder ofta till klåda, men du måste vara noga med att inte repa eftersom det kommer att göra det ännu värre och kan leda till infektioner. Klåda ger bara en kortlivad lättnad.

Det finns för närvarande ingen tillfredsställande botemedel mot eksem, men det kan ges behandling som lugnar och hålla sjukdomen i schack. Frisk hud är ett effektivt hinder för föroreningar och toxiner i miljön. är eksem, förändringar i dermis orsakar nedsatt försvar mot allergener såsom kvalster, pollen, smog, etc .. Detta resulterar i torr hud, klåda, inflammation och hudförändringar som kan förväxlas med psoriasis.

ehandling

Vid dag behandlas eksem genom att minska inflammation, kontrollera fuktförlust, och förhindra spridning av bakterier i det förorenade området. Läkaren skriver ut mjukgörande appliceras efter en dusch eller bad för att behålla fukt.

nimaliska produkter är inte nödvändiga för behandling av eksem. Om du använder någon av dessa, bör du se till att de inte leder till irritation och försämringen. Du bör alltid kontakta en dermatolog för råd och receptbelagda läkemedel.

ftersom svett kan förvärra utbrott bör duscha direkt efter träning eller aktivitet i solen. Stress kan också leda till utbrott, därför är stresshantering också viktigt.

Ibland eksem uppstå som en följd av allergier, till exempel från mejeriprodukter, nötter eller ägg. Det kan också uppstå efter kontakt med starka rengöringsmedel, långvarig vistelse i vatten eller för mycket sol.

Lindra Tips

Håll dessa tips i åtanke för att lindra eksem eller hud relaterade obehag:

Undvik kontakt med rengöringsmedel

nvänd handskar när diska eller sjunker i huset. Detsamma gäller vid tvättning av hand eller med användning av klor för desinfektion. lternativt kan du köpa allergivänliga produkter och sluta använda handdukar som har utsatts för stark regngjøringsmidler.

Välj en snabb dusch över långa bad

Din hud behöver fukt när du har eksem, men varmt vatten gör tillståndet sämre. nvänd också en liten mängd ljummet vatten. Fäll områdena torra, gnid inte, eftersom det förvärrar irritationen.

Undvik alla parfymerade tvålar

Detta gäller även flytande tvål. Undvik kontakt med schampo och balsam i det utsatta området.

nvänd fuktkräm

pplicera en allergivänlig lotion flera gånger om dagen. Om du går ut ur huset kan du ta med en liten flaska i påsen.

Åtgärda klåda med produkter från apoteket

Undvik klåda eftersom detta förhindrar hudförbättring. Klåda kan också orsaka att du sprider eksem på flera ställen på kroppen. nvänd fettiga krämer på natten för att förbättra huden.

ilder: iels Olson, Caitlin egan, ryan Chan, Shaw, Marek Isalski

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar