Hur man kan hjälpa hjärnan genom att

n av dessa experter är neurolog Jose ngel Obeso, direktör vid Centro Integral en eurociencias (Comprehensive neurovetenskap Center) i Madrid, Spanien. Hans dagliga arbete på sjukhuset och kontakt med personer som lider av depression har visat honom hur bra det är att gå - och helst i en naturlig miljö.

Som ni redan vet, depression, eller till och med långa perioder av stress och ångest, leda till de viktigaste funktionerna i hjärnan inte fungerar, såsom minne, förståelse, kreativitet och liknande. 

Således har du inga ursäkter. fter att ha läst den här artikeln är vi säker på att börja med detta effektiva och terapeutiska medel: gå en promenad!

"Den automatiska hjärnan" och olyckan

Det finns också en annan mycket intressant aspekt som är viktigt att komma ihåg. Det finns vanor som utan att verkligen tänka på det, gör vår hjärna Glöm inte detta:

 • . tt göra samma dag gör oss till en form av depression och en ofrånkomlig motlösning. Lite i taget kommer vår hjärna att arbeta långsammare. Vår uppmärksamhet är inte densamma som tidigare eftersom vi inte längre har några impulser att fokusera på. Vi kan uppleva lite minnesförlust eftersom några saker längre är intressanta för oss. På grund av låg motivation blir minnet mindre aktivt.
 • utiner minskar vår entusiasm, och motlösning påverkar hjärnan som en följd av färre nervanslutningar.
 • n liten bit börjar hjärnan att "gå på autopilot". Det finns inga fler stunder att njuta av eller vara kreativ, och hjärnan hanteras av etablerade riktlinjer, precis som en programmerad dator. Detta är en stor risk både för vår emotionella hälsa och fysiska hälsa.

nligt Dr Jose ngel Obeso är det vanligare att hjärnan "går på autopilot" i större städer. Det kan gälla personer som brukar tillbringa tid på att hantera sina känslomässiga behov, och som bor i stora städer med mycket föroreningar och 

Going - en känsla av frihet

"Den som går har ingen åtaganden, bara det enkla nöjet att befria sig steg för steg ". nligt Dr Jose ngel Obeso gör inte de fördelar som första dagen, men . Det är då vi börjar notera de terapeutiska resultaten:

 • Det är lätt att gå, alla kan göra det och på grund av den extra dosen syre och frisk luft känns du bättre.n stimulering av frontalumen, som är förknippad med kreativitet och sinnestillstånd, initieras sedan. Om du lägger till den naturliga frisättningen av endorfiner börjar magiken att hända. Hjärnan kommer att känna sig mer euforisk och optimistisk.
 • Kortisolhormonet, som utsöndras i stressiga perioder, försvinner och dessa väggar som gör oss negativa bryts ner. Det får oss att se annorlunda ut. Vi blir mer avslappnade, mer entusiastiska och mer nöjda.
 • : i hemmet, på arbetsplatsen, restauranger vi besöker, butiker. lla dessa har begränsat utrymme och är alltid fulla av andra människor - det är platser vi vet ofta gör oss mer upphetsade. Således kommer en resa i ett öppet naturområde att ge en underbar känsla av frihet.
 • . Det är nästan som att återvända till moderns mage, helt från början. Det är inte en andlig handling, utan snarare en organisk nödvändighet. Om vi ??går till stan fortsätter vi att andas in i den förorenade luften. Det är bättre för våra lungor med rent syre, och det är också nödvändigt för oss med nya omgivningar och nya stimuli som berikar våra sinnen.

Med denna artikel hoppas vi att du kommer att vara motiverad att gå varje dag och minst en halvtimme. Gå till parken, på berget, på stranden. Du märker inom några veckor att både din fysiska och emotionella hälsa förbättras. Walking är utan tvekan mycket bättre än smärtstillande medel eller vissa vitaminer!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar