Hur man håller bukspottkörteln friska

Vi har alla hört talas om bukspottkörteln, men väldigt få av oss vet hur viktigt det är för kroppen.

I denna artikel kommer vi att förklara vad bukspottkörteln gör och hur man håller den frisk med rätt mat och kosttillskott.

Vad gör bukspottkörteln?

ukspottkörteln förblir i buken, mellan mage och ryggrad. Den har två huvudfunktioner:

  • Det skiljer brännbara enzymer i tunntarmen. Detta är dess huvudsakliga funktion och är avgörande för god matsmältning, särskilt matsmältning av fett och protein. Den producerar tre typer av hormoner som utsöndras i blodomloppet: insulin, som reglerar metabolism och energi, glukagon och somotostatin.
  • Dessa tre hormoner håller blodsockret stabilt. 

Vanliga sjukdomar relaterade till bukspottkörteln inkluderar pankreatit, diabetes, cystisk fibros och cancer. Din bukspottkörtel kan ha nedsatt funktion länge innan du utvecklar någon av dessa sjukdomar. Här är några råd som kan hjälpa dig att bedöma om du behöver följa extra uppmärksamhet åt detta viktiga organ:

Helsa till bukspottkörteln kan påverka läppar, aptit och smaksinne.

  • Om du märker några förändringar i en av dessa punkter, bör du vara extra medveten körtel, speciellt om du upplever søtsug ofta eller snabbt blir hungrig igen efter en måltid. Även matsmältningsproblem och kronisk förstoppning ibland länkad till andra organ, kan de vara ett tecken på att bukspottkörteln inte fungerar.
  • Om du är tunna men har en utbuktande mage, kan det vara ett tecken på att körteln har funktionshinder.
  • 

Det bästa sättet att förebygga sjukdomar relaterade till bukspottkörteln, särskilt om det finns sjukdomshistoria i familjen, är att ha en hälsosam kost.

Hälsosamma livsmedel håller blodsockret stabilt, vilket kommer att göra bukspottkörteln mycket enklare. Ärter

  •  Ölbär

  • : Detta tillskott är viktigt i vår kost. Inte bara för att det är bra för bukspottkörteln, men det bidrar också till att reglera nervsystemet och är bra för hår, hud och naglar. Stevia:
  • n naturlig sötningsmedel som är helt fri från kalorier. För att reglera blodsockret bör det vara organiskt och inte raffinerat eller bearbetat. Kanel:
  • Detta kryddor bör vara ett permanent supplement till din kost. Den kan användas på frukt, yoghurt och alla typer av desserter, samt kött och andra goda livsmedel. mosionella problem

n naturlig behandling bör ta allt som kan påverka vårt välbefinnande.Därför kommer vi att prata om känslor som påverkar pankreas hälsa.

Personer med obalans i bukspottkörteln lider ofta av tvångssyndrom, som i längden kan manifestera sig i ritualer och mani. Den som lider av det får inte märka det, men det är markerat av andra.

 Förutom att äta vad vi har nämnt ovan är det också viktigt att spendera mycket tid utomhus och komma i kontakt med naturen.

Detta kan hjälpa dig att lindra obsessiva tankar som kräver mycket energi.

Var inte rädd för att bli smutsig på dina ben. Ta en promenad i skogen och fälten, och du märker att kroppen börjar slappna av när du upplever naturens ro och harmoni. ukspottkörteln kommer att dra fördel av en naturlig och trevlig behandling.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar