Hur blir man av med en obsessiv tanke?

Vi har alla haft att göra med en obsessiv tanke. n skarp tanke som går runt och runt huvudet är något som alla har känt ibland. Det faktum att du inte kan sluta tänka på ett brott, något du sa, vad hände med dig idag på jobbet ... Dessa obsessiva tankar har mycket att göra med att inte gå framåt efter det att någonting redan har hänt, om det fortfarande är viktigt eller inte.

Tankar som begränsar ditt sinne

Släpp dessa tankar

Det är svårt att frigöra dessa tankar, men inte omöjligt.

Idag vill vi erbjuda dig några sätt att bli av med de obsessiva tankar som kan begränsa dig och förhindra dig från att njuta av livet. 

Det bästa sättet att sluta tänka är att komma bort från var du är. Många gånger

n resa till naturen är det bästa alternativet

Det spelar ingen roll om du går ensam eller med någon - 

. Du låter ditt sinne flöda på det här sättet, så att de kan komma in i sinnet  tt gå på en promenad hjälper dig att klargöra dina tankar och se alla saker i perspektiv, särskilt vad som spelar ingen roll eller vad du inte borde oroa dig för - bara för att det kanske inte finns någon lösning.  Som vi sagt ovan: en tanke som grinder runt och runt ger dig ingen väg ut. Du anser det, det fångar dig och du tuggar det om och om igen.

Denna process kan skapa mycket

ångest

som bara ökar. Trots allt, tänker du på något som blir en del av din nuvarande när det verkligen borde vara bakom dig.

Detta är en form av störning som skadar dig själv och förhindrar att du fortsätter. Du bör tänka på det och överväga hur du hittar en väg ut när du går.  Älskar du vad du älskar? 

förödande

konsekvenser. Plötsligt kan du inte längre njuta av vad du gör. Du kanske inte spenderar mer tid på vad du vill och

du kan börja vinka dig själv.

Utan att förstå det, har du låst dig i din komfortzon och  För att komma ur denna onda cykel, gå en promenad och tänk på vad du tycker om att göra utan skuld. 

esök ett museum, gå på bio, gå på fest, gå ut med dina vänner, allt 

Mindfulness kan hjälpa 

Mindfulness kan hjälpa dig

 nalysera samma situation om och om igen kommer inte att vara till nytta för dig. Om du gör det här är du som ormen som biter sin egen svans.

Detta är för att dina känslor spelar en särskild roll och leder dig till fällan av obsessiva tankar

som inte har något annat syfte än att få dig att lida.

egär hjälp 

eftersom du har ett större problem

som beroende, till exempel.  Kom ihåg att vi alla måste ta hand om vår mentala hälsa så mycket som vår fysiska hälsa.

Du kan upptäcka ett annat problem som du inte ens trodde du hade, men det påverkar dig.

Det är inte konstigt att be om hjälp när något hindrar dig i att arbeta, gå ur sängen, vara produktiv eller njuta av ditt liv. Ditt sinne är inte lätt att behärska. Faktum är att ju mer kontroll du försöker utöva över vilka tankar som går igenom desto mer okontrollerade kan de bli

Det är viktigt att du förstår vad det här försöker berätta för dig och vad syftet och användningen av Dessa tankar kan vara. För det mesta har emellertid sådana obsessiva tankar bara ett mål: att få dig att lida mer. 

lla har varit sjuk på en eller annan punkt. Kanske har du känt att din fysiska sjukdom motsvarade ett mentalt uttalande. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar