Hur sover man bäst: På full eller tom mage?

Vi har alla olika åsikter om detta ämne, vilket leder till debatt. Är det bättre att sova på full eller tom mage? Verkligheten är att ingen av dessa alternativ är bra. Läs mer i den här artikeln.

Sova på tom mage: Du borde veta

Många tycker att det är ett bra sätt att gå ner i vikt, men det spelar ingen roll om du bor utan att äta i början. Mat behövs för att sova bra. Det finns inget värre än att vakna av en rubbande mage som inte låter dig somna.

Denna missuppfattning bygger på hypotesen att "". Tvärtom kommer känslan av tomhet som uppstår att leda till att du tömmer kylskåpet för mat på morgonen eller i värsta fall vaknar i mitten av natten för ett mellanmål. Det här är inte bra för kroppen, för vid denna tidpunkt vill du ha något ohälsosamt och tjockt istället för något lätt och näringsrikt.

 tt vara hungrig eller utan att äta garanterar en natt sömnlöshet eller dålig sömnkvalitet. Följande dag blir resultaten ännu värre, speciellt om du gör det varje dag.

Så, som redan nämnts, är ingen av ytterligheterna gynnsamma. Det rekommenderas att  För sent att äta, få lite lätt mat, som soppa, yoghurt, flingor, rostat bröd och en kopp te eller liknande. Du borde aldrig sätta dig i en tom mage.

Studier visar att du ska vänta mellan en halvtimme och en timme för att lägga sig efter den sista måltiden. Under denna tid kan du diska, läsa, studera, titta på vissa TV (men inte för mycket), prata med din flickvän eller / människor du lever med, städa, lägga fram din outfit för nästa dag och så vidare. , vilket saktar förbränningen och orsakar gas och obehag när du försöker sova.

Är du sen hemifrån jobbet eller skolan och är osäker på om du ska äta middag sen eller om du ska släppa den och gå direkt till sängen, äta. Få något enkelt, men gå aldrig till sängs på en tom mage. Forskningsstudier visar att detta kan orsaka sömnstörning och problem med att återuppbygga muskelmassan på natten. , som håller dig vaken. är du inte får tillräckligt med sömn kommer detta också att gå utöver förbränningen som kommer att fungera sämre. ivån på ghrelin kommer också att öka (det hormon som stimulerar aptiten och som vill få dig att vakna upp mitt i natten för att äta, utan att tänka på de kvantiteter du äter).

tt leva utan att äta eller redan är hungrig ger mindre sömn och är ogynnsam om du vill bygga muskler. är kroppen får för lite näring under lång tid, bryter musklerna ner för att få mer energi. Om du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt är det därför en dålig idé att inte äta på kvällen eller hoppa över måltider.

ackdelarna med att sova på full mage

Å andra sidan finns det gott om mat till middag eller kvällsmat och sedan gå och lägga dig med en känsla av att väga 5 kilo mer. är du fyller kroppen med mat ackumuleras det i magen, vilket är kroppen som ansvarar för att producera enzymer och syre för matsmältning. lodet flyter direkt till detta område för att bidra. Det är därför du känner dig trött efter en stor måltid. 

tt äta mycket och gå direkt till sängen leder inte bara till fetma, men också till överflödigt syre, känslan av att den "brinner" i magen, sömnsvårigheter, mardrömmar och andra sömnstörningar. Men var försiktig,  utritionists säger att det är bäst att sluta äta kolhydrater i minst fyra timmar innan man lägger sig och väntar på minst två timmar mellan middag och sängtid.

 Detta orsakar gas på grund av ökningen av matjäsning i tarmarna. Vila efter att ha ätit är nödvändigt, men det betyder inte att sova. Sitt och slappna av på soffan medan du pratar, läser eller tittar på TV innan du går.

xperter hävdar också att det är inget problem att ta ett bad efter att ha ätit, så länge som vattnet inte är för varmt och du inte förblir i vattnet för länge. Det rekommenderas dock inte att simma, eftersom blodet måste flödas för att bidra till matsmältningssystemet samtidigt som det bidrar till muskels rörelse i hela kroppen. Det är därför du känner trånga, även om du tränar för fort efter en måltid.

Stanna strax efter att ha ätit middag, speciellt om du åt många olika rätter och maten innehöll mycket kalorier och fett ökar risken för halsbränna. Detta gör det svårt att sova och leder till sömnsvårigheter. Det bästa är att äta mer frukt och grönsaker på kvällen och utesluta socker, friterad mat och mjöl.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar